REGAİP KANDİLİ MESAJLARI

REGAİP KANDİLİ MESAJLARI
Bugün Recep ayının ilk Cuma gecesi ragaip gecesi
Bugün Hicri Takvime göre Recep Ayının ilk Cuma’ya bağlayan gecesi olan Regaip Kandili.
 
Karamaninsesi.com olarak Bütün İslam Aleminin Regaip kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını ve bütün Ümmeti Muhammed’e Saadetler getirmesini dileriz.
 
İşte kurumların Kandil Mesajı:
 
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Op. Dr. Hasan Çalış, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı…
 
2 Haziran Perşembe akşamını 3 Haziran Cuma gecesine bağlayan gece Regaib gecesidir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan üç aylar fazilet ve bereketin doruğa ulaştığı mübarek aylardır.
üç aylar, dini duyguların doruğa ulaştığı ve yeryüzüne yayıldığı en hayırlı aylardan birisidir. Bu aylarda, yardımlaşma ve dayanışma duyguları artar, şefkat ve merhamet duyguları yoğunluk kazanır.
Müslümanlara üç ayları müjdeleyen Regaib Kandili günahlardan arınma ve tövbe etme gecesidir. Böyle geceleri fırsat bilerek Cenab-ı Allahʹa yönelip af ve mağfiret dilemeliyiz. Böyle önemli ve mübarek aylar ve geceler Müslümanlar için bir fırsat günleridir. Regaib Kandili gibi önemli gecelerde yaşantımızı gözden geçirmeliyiz.
Dünyada barış ve huzur içinde bir yaşam yalnızca temiz ahlakla sağlanır. Temiz ahlakın hakim olduğu bir dünyada öksüz çocuklar olmaz. Kimse aç-açık kalmaz. İnsanlar birlik beraberlik ve huzur ortamında yaşar. Dayanışma ve hukuk kuralları egemen olur, hiç bir kötülük barınamaz. Bu şekilde bir yaşam için Peygamber Efendimizin güzel ahlakını kendimize örnek almalı ve onun gibi yaşamalıyız.
Özellikle son zamanlarda yaşanan olaylar, ülkemizde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, kandil gecesinde ellerimizi semaya kaldırarak ülkemizde birlik ve beraberlik için dua etmeyiyiz.
       Bu duygu ve düşüncelerle Regaib kandilinizi kutlar, bu gecenin Türk Milleti ve İslam Âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allahʹtan dilerim.
 
BAŞKAN UĞURLU’NUN REGAİP KANDİLİ MESAJI
 
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Uğurlu’nun mesajı şöyle: “Mübarek günlerin başlangıcı olan, içerisinde kandillerimizin ve Ramazan-ı Şerif’in olduğu mübarek üç ayları idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu gecenin feyz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.
Tüm hemşehrilerimin Regaib Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, nice kandillere huzur içinde kavuşmayı niyaz ediyorum” dedi.
 
 
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU’NUN REGAİP KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
Bu gece idrak edeceğimiz regaip kandilinin rahmeti ve bereketi bol olan manevi bir mevsime girişin habercisi olduğunu ifade eden Milliyetçi hareket partisi İl Başkanı İsmet HATİPOĞLU Bu gece Türk-İslam âlemi, ülkemiz, devletimiz için Allah’a(cc) dua etmeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle tüm Karamanlıların ve Türk-İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini kutlar ve saygılar sunarım.
 
 
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayları Av. Abidin ÇAĞLAYAN ve Mehmet MACİT’in Kandil Mesajı
 
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayları Av. Abidin ÇAĞLAYAN ve Mehmet MACİT, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çağlayan ve Macit, İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan Regaib Kandiliʹnin Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olması dileğinde bulundu. Bugün tüm dünyada insanlığın manevi anlamda boşluklar yaşadığına dikkat çeken Çağlayan ve Macit mesajında "Toplumlar çözülmekte, ahlaki ve manevi değerler hızla çökmektedir. İnsanlık paylaşmayı, vefayı, vicdanı ve insafı unutmuş vaziyettedir. Adalet, özgürlük, hakça paylaşım gibi en temel değerler hiçe sayılmakta, dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların ülkeleri işgal edilmekte ve Müslümanlar, insanlık dışı zulümlere maruz bırakılmaktadır. Bu gidişin acilen durdurulması gerekir" ifadelerine yer verdiler. Türkiyeʹde son dönemde önemli gerginlikler yaşandığını belirten Çağlayan ve Macit, ülkedeki huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü şekilde tesis etmek için, Regaip kandilinin sunduğu manevi iklimin önemli bir fırsat olması gerektiğini söylediler.
 
Çağlayan ve Macit, mesajında, bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetlerin dünyanın bütün mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını dilediler. Regaip Kandiliʹnin rahmet ikliminin gönülleri fethettiği mübarek üç ayların başlangıcı olduğunu hatırlatan Çağlayan ve Macit, "Manevi değerlerimize sahip çıkmaya, bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. ʹAf ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu müstesna gecede yapacağımız dualarda ülkemiz için, İslam alemi için, bütün insanlık için barış ve huzur dileyelim. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Yapacağımız dua ve ibadetler öfkeleri sevgiye, düşmanlıkları kardeşliğe dönüştürsün. Bu temennilerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandiliʹni tebrik ediyor, bu gecenin barış ve huzurun hâkim olmasını temenni ediyoruz."dediler.
 
Hak ve Eşitlik Partisi Milletvekil adayı Yücel ALTUN, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.
 
ALTUN, mesajında, Regaip Kandiliʹnin üç ayların başlangıcı ve Ramazan-ı Şerifʹin müjdecisi olduğunu belirterek, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının zirveye çıktığını ifade ederek şunları kaydetti: 

"Bu gece ile artık, bolluk, bereket, iyilik ve sevginin kalbe dolduğu üç aylara ulaşmış ve onbir ayın sultanı Ramazanʹın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği kanaatindeyim. Bu gece her zamankinden daha fazla Cenab-ı Allahʹa yaklaşma gayretinde bulunulması gerekir. Regaip Kandiliʹnde yapılan dualar kabul olunur. Cenab-ı Hakk kullarına bu gece engin rahmetiyle mukabele eder. O nedenle bu kandil vesilesi ile kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlar temenni etmeliyiz. Ben de en içten duygularımla Karamanlı hemşehrilerimizin ve tüm müslümanların kandillerini tebrik ediyor,şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. "