PTT’den Yeni Yardım Müjdesi! Bir Seferliğe Mahsus 2 Bin 423 TL Hesaplara Yatacak!

PTT’den Yeni Yardım Müjdesi! Bir Seferliğe Mahsus 2 Bin 423 TL Hesaplara Yatacak!
Sosyal yardım ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeleri PTT araçlığıyla hak sahiplerine ulaştırıyor. Bu kapsamda, şartları sağlayanlara 2 bin 423 TL ödenecek. Peki, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Başta yaşlı, engelli ve dul kadınlar olmak üzere toplumun birçok kesimindeki dezavantajlı bireylere sosyal yardım ödemeleri yaparak bu kişilerin ekonomik refahını artırmayı amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda bir yakınını kaybeden vatandaşlara da nakdi yardım yapıyor.

Bakanlık, bu kapsamda “Vefat Yardımı” adı altında hak sahiplerine tek seferlik sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu yardım programına göre, şartları sağlayanların hesaplarına 2 bin 423 TL yatırılıyor.

3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik olarak düzenlenen bu yardım programıyla vatandaşların acısının bir nebze de olsa dindirilmesi amaçlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ikamet ettikleri ilçedeki belediyelerden her hafta alınan vefat listeleri çerçevesinde bütünleşik sistemde kayıtlı ve sosyal yardım alan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı yapılıyor.

62758f0d70380e19f0d4cd0d-removebg-preview.png

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu yardım programından yakınları vefat eden 3294 sayılı Kanun kapsamındaki Türk vatandaşları yararlanabiliyor. Aynı zamanda, belediyelerce listelerin gönderilmesi beklenmeksizin vefat eden kişinin bir yakını tarafından da “Ölüm Belgesi” sunulmak kaydıyla yardım başvuru süreci başlatılıyor.

Söz konusu yardım programından faydalanmak için kimlik belgesi ve kişi kendi başvuru yapacaksa yakınına ait ölüm belgesi gerekiyor. Şartları sağlayan ve bu belgelerle birlikte SYDV’ye giden kişiler, bahsi geçen sosyal yardım ödemesinden faydalanarak tek seferlik 2 bin 423 TL alabiliyor. Ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken, en yakın PTT şubesinden de alınabiliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ