PTT’den TC Kimlik Numarasıyla Başvurulacak! Emeklilere Yüzde 20 İNDİRİM Yapılacak

PTT’den TC Kimlik Numarasıyla Başvurulacak! Emeklilere Yüzde 20 İNDİRİM Yapılacak
Emeklilere destek olabilmek için hayata geçirilen projelere dair resmi makamlardan yeni açıklamalar gelirken, vatandaşlar da detayları merak ediyorlar.

Milyonlarca emekliye 3000 TL tutarındaki Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran tarihinden itibaren iletilmeye başlandı ve 14 Haziran tarihine kadar devam edecek. Söz konusu ikramiye ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarının erken sağlanacağına dair açıklama gelmediği için 17-28 Haziran tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerine tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Maaş ve ikramiye ödemelerinin yanı sıra, emeklilere destek olabilmek için farklı bakanlıklar çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da emeklilere yüzde 20 indirim sağlanacak düzenlemeyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Emeklilere Yüzde 20 İndirim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre PTT tarafından emekli vatandaşlara destek olabilmek için standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerinde ayda en fazla beş adet olmak üzere yurtiçi varışlı kargo gönderilerinde yüzde 20 indirim kampanyası başladı. Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar PTT iş yerlerine gidip TC kimlik numaraları ile başvuru yapabilirken, düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Uraloğlu:

"PTT tarafından emekli vatandaşlarımıza yönelik standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerde ayda en fazla 5 adet olmak üzere yurtiçi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlattık. Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlarımız, PTT iş yerlerine gelerek TC kimlik numaralarını ibraz etmeleri halinde indirimden faydalanabilecekler" dedi.

2024/03/15/destek-turk-lirasi.jpg

Emeklilere Yapılacak Ödemeler

Emeklilere yönelik yüzde 20 indirimli kargo hizmetinin duyurulmasının ardından, söz konusu desteklerin yanı sıra emeklilere yapılacak olan ödemeler de merak ediliyor. 14 Haziran tarihine kadar Kurban Bayramı ikramiyeleri iletilecek. Emekli maaşı ödemelerinin ise 17 Haziran tarihinde başlaması ve 28 Haziran tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Maaş ve ikramiye ödemelerinin yanı sıra, emekli maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere haziran ayında maaş aralıklarına göre değişen promosyonlar sunuluyor. Bu durumda, güncel promosyonlar 18.000 TL'ye kadar ulaşırken, bankadan bankaya promosyon ödemeleri değişkenlik gösterdiği için bankaların resmi internet sitelerinden güncel promosyon ödemeleri ile ilgili bilgi edinilebilir.