PTT’den Bir Kereliğe Mahsus 1.300 TL Yeni Para Yardımı!

PTT’den Bir Kereliğe Mahsus 1.300 TL Yeni Para Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere doğum yardımı yaparken, çocuk başına sosyal yardım ödemesi gerçekleştirilecek. Peki, kimler ne kadar alacak? İşte merak edilenler…

Başta yaşlılar, engelliler ve kronik rahatsızlığı olanlar olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, para yardımlarına devam ediyor. Bakanlık, son olarak doğum yapmış kadınlara “Doğum Yardımı” adı altında nakdi yardım yapacağını açıkladı.

Bu kapsamda, 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılacak.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Söz konusu sosyal yardım programında başvuru önceliği annenin olacak. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılacak.

Yardım ödemesi doğrultusunda, yurt içinde ve yurt dışında 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri yararlanabilecek.

Gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri, ikamet ettikleri ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek doğum yardımı başvuru dilekçesiyle beraber başvurularını yapabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları kapsamında tek seferlik verilecek bu ödeme, birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira olarak hesaplara yatacak.

Ödemeler, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatarken, aynı zamanda en yakın PTT şubesinden de alınabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ