PTT ve Ziraat Bankası 7 Bin 200 TL Yardım Ödemesi 2024! Devlet Desteği Hesaplarda!

PTT ve Ziraat Bankası 7 Bin 200 TL Yardım Ödemesi 2024! Devlet Desteği Hesaplarda!
Aile Bakanlığı, PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yardım ödemelerine devam ediyor. Şimdi de çocuklara ve gençlere devlet desteği vereceğini açıklayan bakanlık, desteğe ilişkin tüm detayları paylaştı. İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara hemen her konuda nakdi destekler sağlamayı sürdürürken, yeni sosyal yardımlar açıklamaya devam ediyor. Yaşlılara, engellilere, evde bakım sağlayanlara, çocuğu olan ailelere, eğitim gören çocuklara ve şimdi de gençlere devletten sosyal yardım ödemesi yatıyor.

Nakdi destek yardımından faydalanmak isteyenlere hemen her alanda sosyal yardım sağlanıyor. Gıda, eşya, fatura, barınma, bakım-onarım, afet, hastalık, engellilik, yaşlılık ve çeşitli birçok alanda para yardımı yapılıyor.

15100208-728xauto.jpg

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE DEVLET DESTEĞİ BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlara sağladığı desteklerden birisi de gençlere yönelik yapılıyor. Çocuklar ve gençler için yatırılan 7 bin 200 TL nakdi yardım için başvurular kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Devlet desteği başvurusu yapmak isteyenler, e-Devlet sisteminden müracaat edebiliyor. Ayrıca ikamet adresine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bizzat yapılan başvuruları kabul ediyor. Bunun için T.C. kimlik, ehliyet ya da pasaport ile müracaat edilmesi yeterli oluyor.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

SOSYAL YARDIM ŞARTLARI

Çocuk ve gençlere yönelik sağlanan sosyal yardım ödemesi aylık 600 liradan hesaplanıyor. 2 ayda bir hesaplara yatırılan sosyal yardım 1.200 lira olarak çekiliyor. Yıllık sosyal yardım ödemesi ise toplamda 7 bin 200 lirayı buluyor. 7 bin 200 lira destek ödemesinden faydalanmak için ise tek bir şart gerekiyor. Bu şartı taşıyan çocuk ve gençlerin tümü müracaat ederek devlet desteğinden faydalanabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öksüz ve yetim yardımı doğrultusunda yapılan ödemelerden yararlanmak için müracaat edenler ödemelerini PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden alıyor. Söz konusu öksüz ve yetim yardımı annenin vefatı halinde babaya, babanın hayatını kaybetmesi durumunda anneye, hem anne hem de babanın vefat etmesi halinde ise çocuklara ödeniyor. Anne ya da babasını veya her iki ebeveynini kaybedenler öksüz ve yetim yardımı ödemelerinden yararlanıyor.