PTT 8 Bin 895 TL Bayram Yardımı 2024! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!

PTT 8 Bin 895 TL Bayram Yardımı 2024! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yaptığı sosyal destek ödemelerine devam ederken, şartları sağlayanlara Kurban Bayramı öncesinde 8 bin 895 TL ödeme yapacağını duyurdu. Peki, kimler bu yardımdan yararlanacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, bu kişileri ekonomik olarak kalkındırmayı hedefleyen bakanlık, yeni destek ödemeleri yapıyor.

Bu kapsamda, çocuklu ve koruyucu ailelere de sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler, 8 bin 895 TL’ye kadar çıkarken, her ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılıyor.

thumbs-b-c-07db31348d1b87fadf5ea2fca26707a4.jpg

ÖDEMELER ZAMLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ocak ayında yapılan asgari ücret zammıyla beraber bu ödemelerin de artırıldığını açıklamıştı. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarıldı. Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemeleri artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına geçecek.”

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemeler, her ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılırken, haziran ayında Kurban Bayramı nedeniyle daha erken bir tarihte hesaplara aktarılması bekleniyor. Ayrıca, hak sahipleri bu ödemeleri kendilerine tanımlanan hesap numaralarından çekebilirken, en yakın PTT şubelerinden de alabiliyor.