PTT 5 Bin 330 TL Bayram Yardımı 2024! Kurban Bayramı Yardımı Başlıyor!

PTT 5 Bin 330 TL Bayram Yardımı 2024! Kurban Bayramı Yardımı Başlıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ödemelerin Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatırılması bekleniyor. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta engelli ve yaşlı vatandaşlar olmak üzere dezavantajlı bireylere sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişileri ekonomik refaha ulaştırmaya çalışıyor. Bu kapsamda, engelli ve yaşlı aylığı çocuk parası ve doğum yardımı gibi çeşitli yardımlar yapılıyor.

Bakanlık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında bir yardım ödemesi daha yapıyor. Bu ödeme kapsamında hak sahiplerinin hesabına 5 bin 330 TL yatırılıyor. Ödemeler her ayın 15’inden sonra yapılırken, gelecek ay Kurban Bayramı nedeniyle erken bir tarihte hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken, aynı zamanda en yakın PTT şubesinden de alınabiliyor.

Öte yandan, ocak ayında yapılan asgari ücret zammıyla beraber SED ödemelerine de zam gelmişti. Bu kapsamda, 3 bin 571 TL olan SED ödemeleri zamlanarak 5 bin 330 TL’ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemelerinin zamlanmasına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz."

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, SED ödemelerinden faydalanmak için birtakım şartlara uyulması gerektiğini duyurdu. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.