Prof. Dr. İdris Nebi Uysal KKTC’de Dilin Önemini Vurgulayacak

Prof. Dr. İdris Nebi Uysal KKTC’de Dilin Önemini Vurgulayacak
TDK, KKTC'de Türkçe eğitimi üzerine çalıştaylar düzenliyor. "Atatürk ve Türkçe" konferansları, dilin önemi ve etkisi üzerine odaklanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türk Dil Kurumu (TDK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle Kuzey Kıbrıs'ta çeşitli çalıştaylar ve eğitim programları düzenledi. Bu etkinlikler arasında "Türkçe Eğitiminde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı", "Türkçenin Yabancılara Öğretiminde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı" ve "Yabancılar İçin Türkçe Öğretimi Eğiticinin Eğitimi Programı" yer alıyordu.

TDK, bu faaliyetlerin yanı sıra Türkiye Türkçesi'nin eğitim ve öğretim dili olarak kullanıldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "Atatürk ve Türkçe" başlığı altında bir dizi konferans düzenlemeyi planlıyor.

Bu çerçevede, 15 Nisan-3 Mayıs 2024 tarihleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Lefke ve İskele'deki 22 lisede, TDK Bilim Kurulu Üyelerinin de katkılarıyla ATATÜRK’ün Türk diline verdiği önem ve dilin, kimliğin ve kültürün etkileşimi gibi konular ele alınacak.

Programın iki hafta boyunca devam edeceği belirtilirken, konuşmacılar arasında Uysal, Prof. Dr. Nevzat Özkan, Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Prof. Dr. Mustafa ÖNER, Prof. Dr. Gülden Sağol Yüksekkaya ve Doç. Dr. Harun Şahin gibi isimler bulunuyor.

Uysal, 18 - 19 Nisan tarihlerinde Lefkoşa Türk Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Esin Leman Lisesi ve Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi'nde konuşma yapacak.