POLİSTEN DONDURMALI UYGULAMA

POLİSTEN DONDURMALI UYGULAMA
Emniyet Müdürü, araçlarda bulunan çocuklara ise büyüklerini emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmaları şartıyla dondurma ikram etti.
Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sürücüleri emniyet kemerinin önemi hakkında uyarırken, araçlarda bulunan çocuklara ise büyüklerini emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmaları şartıyla dondurma ikram etti.
İsmet Paşa Caddesiʹnde ʹʹEmniyet Kemeri ile Çocuklarımız ve Geleceğimiz Emniyetteʹʹ projesi kapsamında yapılan uygulamaya katılan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederek, çocuklara da dondurma verdi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın vatana ve millete hayırlı kişiler olarak yetişmesinin emniyet teşkilatı olarak öncelikli görevleri arasında olduğunu belirten Sönmez, "Emniyet kemeri ile çocuklarımız ve geleceğimiz emniyette adını verdiğimiz proje kapsamında hedef kitle olarak çocuklarımızı seçtik. Çocuklarımızın emniyet kemeri takmaları ve çocuk koltuğu kullanmaları hedeflenmiştir. Emniyet kemeri kaza esnasında can kaybı ve yaralanmaları büyük ölçüde engellemektedir. Daha önce de, ʹEmniyet kemeri sizi ve ailenizi hayata bağlarʹ projesinde tişört ve oyuncak bebekler dağıttık. Şimdi bir pastanemizin desteğiyle emniyet kemeri takan çocukları ödüllendirmek amacıyla 5 bin adet dondurmayı dağıtacağız. Amacımız bu ve benzeri çalışmalarla emniyet kemeri takma bilincinin tamamen yerleşmesini sağlamak ve yapılan istatistiklerde yüzde 90ʹlar seviyesi ile Türkiyeʹnin 4ʹüncü en fazla emniyet kemeri takma oranına sahip olan ilimizin emniyet kemeri takma oranını yüzde 100ʹlere çıkarabilmektir" şeklinde konuştu.