Pazar Alışverişi Desteği Verilecek! Emekliler İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu

Pazar Alışverişi Desteği Verilecek! Emekliler İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu
Emeklilere sağlanacak olan pazar alışverişi desteklerine dair yurt çapındaki belediyeler başvuruları almaya ve duyurular yayınlamaya devam ediyorlar.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Kurban Bayram ikramiyeleri 14 Haziran tarihine kadar hesaplara aktarılacak. Emekli maaş ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce verileceğine dair resmi bir açıklama gelmediği için tahsis numarasının son hanesine göre 17-28 Haziran tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerine haziran ayı maaşlarının sağlanması bekleniyor. Söz konusu maaş ve ikramiye ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, belediyelerin güncel destek projeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, emeklilerin maddi yüklerini hafifletebilmek için çeşitli projeler hayata geçirildikçe belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanıyor.

Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği

Yurt çapındaki farkı belediyeler geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da emeklilere sağlanacak olan desteklerin detaylarına ilişkin açıklamalar yapıyorlar. Şişli Belediyesi de emeklilere 5000 TL’lik pazar alışverişi desteği sağlanacağını duyurdu. Söz konusu pazar alışverişi desteği oybirliğiyle kabul edilirken, yılda bir defaya mahsus kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin üçte birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar yararlanabilecekler. Desteğe ilişkin bilgilendirmede bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan:

“Krizler yumağıyla mücadele ediyoruz. Yerel yönetimde önümüzdeki dönem bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yakıcı ve yıkıcı ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız. Yerelden üreteceğimiz, dokunacağımız her şeyin bu anlamda çok kıymetli olduğunun farkındayız” diye konuştu. Şahan, “Üsküdar Belediyemizin geçen ay yaptığı bir projeydi. Biz, ‘bu projeyi nasıl hayata geçirebiliriz?’ diye veriye baktık. Şişli’de emekli sayılarına baktık; Şişli’nin demografisini inceledik. Karşımıza çıkan tabloda bu projeyi uygulama gerekliliği, çok net bir şekilde bir fotoğraf olarak karşımıza geldi.” ifadelerini kullandı.

2024/03/15/destek-turk-lirasi.jpg

Pazar Desteği Başvuru Belgeleri

Pazar alışverişi desteğinin duyurulmasının ardından söz konusu destekten yararlanmak isteyen emekliler de başvuru şartlarını merak ediyorlar. Emekliler belediyenin resmi internet sitesinden çevrimiçi olarak da 444 3112 numaralı telefondan başvurularını yapabilecekler. Temmuz ayında başvurularını gerçekleştiren emeklilerden koşullara uygun olduğu tespit edilenlere 5000 TL sağlanacak. Söz konusu destek için gerekli olan belgelere dair yapılan açıklama şöyle:

‘’Başvuru yapacak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini tamamlamaları; başvuruları sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden çağrıldıklarında da belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor’’