Özür Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Sorunu Çözülüyor

Özür Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Sorunu Çözülüyor
Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir Şubat dönemi özür tayiniyle ilgili yaşanan gelişmeler ve Toplu Sözleşme Yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, özür durumuna bağlı yer değişikliği sorununun çözüme kavuşturulması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret etti. Daha önce sözlü ve yazılı olarak birçok defa talep ettiğimiz gibi, biri yarıyıl tatilinde olmak üzere yılda iki defa özür durumuna bağlı yer değişikliği yapılması yönündeki talebimizi ileten Gündoğdu, Eylül 2010 ve Aralık 2010 tarihlerinde ilk defa göreve başlayan ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yarıyıl tatili dönemi ile Haziran, Temmuz, Ağustos 2011’de atamaları yapılan ancak Eylül 2011’de göreve başladıkları için 30 Ağustos 2012 tarihi itibariyle bir yılını dolduramadıkları gerekçesiyle özür durumuna bağlı yer değişikliği yapamayacak öğretmenlere de yer değişikliği imkanı sağlanmasını istedi.
Bakan Dinçer, kendisine ilettiğimiz özür durumuna bağlı yer değişikliği talebimizi değerlendireceğini ve bu mağduriyetin giderileceğini söyledi.
 

‘Şike’ye Gösterilen Hassasiyet ‘Toplu Sözleşme’ye Neden Gösterilmiyor.

Başkent Öğretmenevi’nde iki gün boyunca devam eden ve Karaman Şubemizden de üç kişilik bir heyetle katıldığımız 21. Yüzyılda Türkiye’nin Eğitim ve Bilim Politikaları Sempozyumumuzun kapanış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sempozyum ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına sempozyumun değerlendirme konuşmasıyla başlayan Gündoğdu, Toplu Sözleşme Yasası ve eşit işe eşit ücret gibi güncel konulara da değindi.
 
Bu bilgi şöleni ile birlikte sağlıklı olmanın bir koşulu olan bilgi akışını ve paylaşımını sağladık. Bulundukları yerlerde değer üreten, görevlerini hakkıyla yapmaya çalışan bilim insanlarımızdan, hem de ilk elden, son derece önemli bilgiler aldık. Bunlar bizim için son derece ufuk açıcı, yararlı bilgiler oldu. Geleceğe olan inancımız ve sorumluluklarımız biraz daha arttı.
 
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM’ye çağrıda bulunarak, toplu sözleşme hakkının 12 Eylül referandumu ile verildiği halde yasanın 15 aydır çıkmadığını, buna karşın şike yasasının bir ayda iki kez çıktığını belirterek, “Şikeye gösterilen hassasiyet toplu sözleşmeye neden gösterilmiyor” diye sordu.Toplu sözleşmeyi sağlayacak Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası’nda yapılacak değişiklik taslağında, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısıyla ilgili de sıkıntıların olduğunu ifade eden Gündoğdu, Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan’a Allah’tan acil şifalar dileyen Gündoğdu, “Yasamız sizi bekliyor, buna el atmalısınız. 2 buçuk milyon memur, milyonlarca da emekli 12 Eylül referandumunda yüzde 58  ‘evet’le gerçekleştirdiğimiz anayasanın 53 ve 128. maddelerindeki değişikliğin TBMM’de gereğinin yapılmasını bekliyor.” dedi
 
 
 
  Ek Ödeme Adaletsizliğini Düzeltmek İçin Geç Kalınmış Değildir
 
“Şimdi; eğitime, öğretmene, öğretim görevlisine doğru bakma zamanı” diyen Gündoğdu konuşmasında, ‘Türkiye’nin en önemli sorunu eğitim sorunudur’ diyen herkesin; öğretmenine, öğretim elemanına, diğer kardeşlerimizin maaşında yapılan haklı iyileşme gibi, maaşlarında yapılacak bir iyileşmenin sağlanması noktasında sahip çıkması gerektiğini söyledi. “Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetlisi Adalet Bakanlığı’nda oda süpürmek için can atıyordu; çünkü 100 TL daha fazla alacaktı. Sağlık Bakanlığı’ndaki şef, Çalışma Bakanlığı’na gitmek için can atıyordu; çünkü 120 TL fazla alacaktı” şeklinde konuşan Gündoğdu, “Eşit işe eşit ücret, aynı unvanda çalışanların aynı ücreti alması kararı, doğrudur; ama bu kararı alırken öğretmeni, öğretim görevlisini, öğretim üyesini, din görevlilerini unutmuş olmak ciddi bir yanlışlıktır. Bu sorunu düzeltmek için geç kalınmış değildir. 1 Ocak 2012’de maaşlara esas olmak üzere bu çalışmanın yapılması gerekiyor.”dedi
Eğitim-Bir-Sen nerede diye soranlara cevap veren Ahmet Gündoğdu, “Eğitim Bir-Sen ilk kez genel yetkili sendika olmuştur ve ilk kez toplu sözleşme masasına oturacak. Bunu niçin söylüyorum; bugüne kadar yetkili olduğu halde, hiçbir şey yapamayanların ‘Eğitim-Bir-Sen nerede’ sorularını duyuyoruz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olması gereken yerde. Tıpkı dün toplu sözleşme hakkı için elini taşın altına koyup mücadele ettiği, 208 bin sözleşmeliyi kadroya geçirdiği gibi yetkisini masada kullanacak, ama sonuç; öğretmeni, öğretim elemanını memnun etmezse bunun hakkını verecek dirayeti de yine ortaya koyacaktır.” diye konuştu.