Özel idare için 2022 başarı yılı olmuş

Özel idare için 2022 başarı yılı olmuş
Gazetecilerle bir araya gelen İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır, Bütçeyi 300 Milyona çıkardıklarını belirterek Karadağ için de müjde verdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez ile birlikte İl Özel İdaresi’nin 2022 yılında yaptığı yatırımlarla 2023 yılında yapacağı yatırımları değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi.
 
KARADAĞ’DA JEOTERMAL ÇALIŞMASI BAŞLATIYOR
 
Karadağ’da ise sıcak su arama işine gireceklerini duyuran Başkan Çayır, “Diğer kapsamında İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın önerisiyle bu yıl inşallah Karadağ’da bir sıcak su arama işine gireceğiz, jeolojik ekipleri tamamlandı. İhalesini yetiştirebilirsek bu yıl başı sonrasında inşallah Karaman’da bir jeotermalin olması, sıcak suyun bulunması Karaman’ımıza ayrı bir değer katacağı inancındayız. Bu konuda meclis üyelerimiz gerçekten bilhassa bölgenin meclis üyeleri ciddi anlamda üzerindeler. Yani kendi işleriymiş gibi devam ediyorlar inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Okulların tamir onarımları olsun, yeni okul binaları olsun bu alanda da ciddi çalışmalarımız oldu” diyerek sözlerini tamamladı.
 
İL GENEL MECLİSİNİN 75 MİLYON TL’LİK BÜTÇESİNİ 300 MİLYONA ULAŞTIRDI
 
İl Özel İdaresi’nin bütçesinin ilk başta 75 milyon TL olduğunu aktaran Çayır, “Karaman’ın gelişmesi, dünyaya tanıtılması, Konya-Karaman ego manyasından kurtulması için her ne kadar bizler hizmet etsek de sizlerin sayesinde olacağı düşüncesindeyim. Bu bağlamda birlikte çalışmalar yapmamız gerektiği inancındayım. İnşallah bundan sonraki süreçte elbirliği ile bunları gerçekleştireceğiz. 2022 yılında 75 milyon TL’lik bir bütçe ile İl Özel İdaresi bütçesini aşmıştık Ocak ayında. Ancak ciddi çalışmalarla bütçemizi Allah’ın izniyle 300 milyon TL gibi bir rakamla kapatacağız. Ek bütçelerimizle birlikte 300 milyon TL’lik bir yatırım bütçemiz olacak” dedi.
 
YAPILAN MASRAFLAR ÇOBANDAN TAHSİL EDİLECEK
 
İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır, Karaman’ın merkez ve ilçelerine bağlı toplam 158 köyünde İl Özel İdaresi olarak kış mevsiminde karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi. Karla mücadele esnasında yaylaklardan inmeyen çobanlara gıda ve yem ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yollarında 10 ila 15 günlük bir çalışma yaptıklarını ifade eden Çayır, “Yapılan çalışmalar esnasında ise köylerimizdeki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yollarını açmakta zaman zaman sıkıntılar çekiyoruz. Bu nedenle çobanlarımızın kış mevsiminde köylerine yakın ve rakımı daha düşük bölgelerinde hayvanlarını otlatmalarını istiyoruz“ dedi.
Çobanlara önümüzdeki günlerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlü ekipleriyle birlikte uyarıda bulunacaklarını hatırlatan Çayır, “Bizler yine karda mahsur kalan çobanlarımızı kurtaracağız. Ancak bilerek ve keyfi olarak inmeyenler içinse İl Özel İdaresi’nin yaptığı masrafın yüzde 50’sinin alımıyla ilgili bir meclis kararımız olacak. Biz kesinlikle İl Özel İdaresi olarak bu insanların ve çobanlarımızın paralarına ihtiyacımız yok. Tabi ki çobanlarımızda bizim bir değerimiz. Keyfi olarak yaylaklardan inmeyen çobanlarımız, köylerde yaşayan insanlarımızın mağdur olmasına neden oluyor. Köy yollarını açmaktaki performansımızı düşürüyorlar. Bunu engellemek amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Biz onlara yine hizmet edeceğiz. Kış mevsimi ağır geçerse bizim rakımı düşük olan bölgelerde de karda kalabilecekleri yerler var. Biz onlarında yollarını açacağız. Kefiyen tüm vatandaşlarımızın karla mücadelesini engellememek amacıyla böyle bir karar almayı düşündük” diye konuştu.