(özel Haber) Küçük Kerem’in Sesini Cumhurbaşkanlığı Duydu

(özel Haber) Küçük Kerem’in Sesini Cumhurbaşkanlığı Duydu
Mersin’de 2,5 yaşında iken sağ gözüne demir çubuk batan ve görme duyusunu kaybeden 7 yaşındaki Kerem Kaya’nın yardım sesini Cumhurbaşkanlığı duydu. Maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamayan ve ameliyatı için 26 bin 300 TL gereken...

Mersin’de 2,5 yaşında iken sağ gözüne demir çubuk batan ve görme duyusunu kaybeden 7 yaşındaki Kerem Kaya’nın yardım sesini Cumhurbaşkanlığı duydu. Maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamayan ve ameliyatı için 26 bin 300 TL gereken Kerem, gelen yardım telefonları ile sevindi.
Yaklaşık 4 yıl önce babaannesi kendisine ranza yaparken gözüne demir çubuk batan Kerem Kaya’nın sağ gözü o günden beri görmüyor. Mersin ve çeşitli illerde birçok hastaneye götürülen Kerem için uygulanan tedavilerden sonuç alınamazken, en son gittikleri Ankara’da özel bir göz hastanesinde Kerem’e umut ışığı doğdu. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamayan Kerem’in ameliyatı için 26 bin 300 TL gerekiyor. Çilek Mahallesi’nde yaşayan Kerem, arkadaşları dalga geçiyor diye okula gitmek de istemiyor. İHA’nın haberi üzerine birçok kurum, hastane ve yardım sever harekete geçerken, Cumhurbaşkanlığı’da Kerem’in yardım çağrısına sessiz kalmadı. Kerem’in ailesini arayan Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, desteklerini vereceklerini ifade ettiler.
"ÜMİDİMİZİ KESMİŞTİK"
Babaanne Gülay Kaya, Kerem’e yatak odası yapmak için eski mutfak tezgahını kırmaya çalıştığı sırada tezgahtan çıkan bir inşaat demiri çubuğunun Kerem’in sağ gözüne çarptığını kaydetti. Çalışırken Kerem’in yanına geldiğinden haberi olmadığını ifade eden Kaya, "Eski tezgahı kırarken içindeki demir çubuk sallanıyor ve Kerem’in gözüne değiyor. Kerem’de arkamdaymış görmemişim. İnşaat pisliğini atarken ondan oldu. Olayın ardından Kerem’i önce Çocuk Hastanesi’ne, oradan Devlet Hastanesine gittik. Burada da bir şey yapılamayınca Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdük. İlk müdahale Tıp Fakültesi’ne yapıldı. Orada bir hafta kaldı. Oradan Kayseri’ye götürdük. Kayseri’de de göz arkasında kanama var dediler ve kanamayı durdurup, arkaya silikon koymuşlar. Orada da bir hafta bekledik ve eve yolladılar. Baya bir durduk, ondan sonra Ankara’ya gittik. Orada baya hastanelere gezdirdik. Tekrar Mersin’e geldik ve ümidimizi kestik. Sonra benim kızım aradı, Ankara’da bir hastane var diye. En son o özel hastaneye götürdük ve doktor bir ümit var dedi, bizde sevindik. 3 bin TL’yi komşular aralarında topladılar yatırdık, sıraya girdik. Şimdi diğer parayı bekliyoruz" dedi.
Haberden sonra birçok kişinin aradığını ifade eden Kaya, "Cumhurbaşkanlığı’ndan aradılar. Özel kalemden yetkililer aradı. Yardımcı olacaklarını söylediler. Yetkililer Kerem’in durumunu sordu, nasıl oldu diye. Ankara’da bir doktor varmış onla görüşecekler ve bizi arayacaklar. Cumhurbaşkanlığı’nın dışında bir Samanyolu’ndan aradılar. Sağlık Müdürlüğü’nden aradılar. Arayıp, soruyorlar. İsteğimiz Kerem’in iyileşmesi. Şu anda en büyük yardımı Cumhurbaşkanından bekliyoruz" diye konuştu.
"OKULA GİTMEK İSTİYORUM"
Kerem Kaya ise gözünün iyileşmesini isteyerek, "Okula gitmek istiyorum. Yeniden ders yapmak istiyorum. Arkadaşlarım benle dalga geçiyor. Arkadaşlarımla yeniden oynamak istiyorum. Birde Evim Şahane’yi istiyorum. Selim Bey’in gelmesini çok istiyorum" şeklinde konuştu.
Anne Derya Kaya da tek isteklerinin Kerem’in yeniden görmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Okula gitmesi, arkadaşlarıyla oynamasını, dışarı çıkmasını istiyorum. Yeniden görüp, psikolojisinin düzelmesini istiyorum. Eski hayatına dönmesini istiyorum. Okula gidip eğitim görmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.