Oto Park Ücretleri Milleti bezdirdi

Oto Park Ücretleri Milleti bezdirdi
Bundan 6 ay önce Belediyenin otopark ücretlendirmesini uyarmıştık, vatandaş sesini çıkarmadı. Şimdi Şikâyetler başladı.
Karaman Belediyesi bundan 6 ay önce Atatürk Bulvarı üzerinde araçların park ettiği yol kenarlarını ücretlendirmişti. Karamaninsesi.com olarak oranın pilot bölge olduğunu ve ileride tüm caddelerde uygulanacağını Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun vatandaşın nabzını ölçmek istediğini de biliyorduk. Vatandaş tepki göstermek yerine destek vermesi Belediyenin iştahını açtı.
 
6 caddeyi 3 kişiye 3 yıl süreliğine kiraya veren Karaman Belediyesi, Vatandaştan ilk saat için 1,50 TL beklenen diğer her saat için de 1 TL alıyor. 25 Mart Perşembe günü Encümen huzurunda yapılan ihalede; Atatürk Bulvarı çift taraflı 170 araçlık park ihalesi 14 bin TL aylık bedelle Hüseyin Akdaş, Yunus Emre, Molla Fenari ile Kemal Kaynaş Caddelerinin 150 araçlık otoparkı aylık 12 bin 5 TL Mehmet Tekin, 1.İstasyon Caddesi ile Kazım Karabekir Caddeleri arasındaki 200 araçlık parkı da 8 bin TL aylık kira bedeli ile Menü Gıda tarafından kiralanmıştı.
 
İŞTE BASİT BİR HESAP…
 
Bir vatandaş Yunus Emre Caddesinde ki Bir dükkândan Sigara almak için arabasını park ettiğinde 1,5 TL verecek, oradan çıkıp Molla Fenari caddesinde bir Mağazaya girmek için aracını park ettiğinde tekrar 1,5 TL verecek, oradan çıkıp 1 İstasyon caddesindeki Samanyolu Çiçekçiden hediye çiçek almak için aracını park ettiğinde tekrar 1,5 TL verecek. Diyelim ki o kişinin evi bu Caddelerin üzerindeyse 1,5 TL daha verecek ( dua edelim ki bu kişinin iş yeri de bu caddeler üzerinde olmasın)
 
Kısacası aracı olan bir vatandaş bir gün içerisinde en aşağı 4,5 TL otopark ücreti vermiş olacak ve bunların hiçbiri 1 saati geçmemesi lazım! Bu şekilde baktığımız zaman vatandaşa ayda 135 TL ekstradan yük binmiş oluyor.
 
Vatandaş ise bu soruna biran evvel çözüm bulunmasını istiyor.
 
 
İLGİLİ HABER