ORGANLARIYLA 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

ORGANLARIYLA 4 KİŞİYE HAYAT VERECEK
Beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Mehmet Uysalın babası tarafından bağışlanan organları 4 kişiyi hayata bağlayacak.
Mersin’in Mut ilçesinde 26 Nisan 2011 Çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Mehmet Uysal, kaldırıldığı Mut Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından hayati tehlike kaydı ile Karaman Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Uysal, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Uysal’ın ölümüyle büyük üzüntüye boğulan baba Hüseyin Uysal, doktorlarla yaptığı görüşmenin ardından oğlunun organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine ameliyata alınan Uysal’ın kalbi, karaciğeri ve iki böbreği Konya ve İstanbul’dan gelen ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonla alındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonunda Mehmet Uysal’ın kalbi, özel uçakla İstanbul’a, karaciğeri ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, böbrekleri ise özel bir araçla Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Oğlunun kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Hüseyin Uysal, oğlum 3 gün önce Mersin’in Mut ilçesinde trafik kazası geçirdi. Dün ise beyin ölümü gerçekleşti. Buradaki doktorlar bana organ bağışının önemini anlatarak oğlumun organlarını bağışlamamı istediler. Bizde oğlumun organlarının başka insanlarda hayat bulmalarını düşünerek bağış yapmaya karar verdik dedi.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Kucur’da bugün ilimiz için ilk, ülkemiz içinde önemli bir gün yaşıyoruz. Hasta yakınları için zor olan bir karar alındı. Bu hasta yakınları için zor olan fakat insanlık için önemli bir karardı. Teşkilatım olarak hayatını kaybeden Mehmet Uysal’ın ailesine buradan başsağlığı diliyorum. Organ bağışının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Koordinasyon merkezleri tarafından ilimize gelen ekiplerin yaptoığı operasyonla alınan organlar insanlara umut olarak dağıtılacak. İnsanı yaşatmak ne kadar önemli olduğunu ne kadar güzel bir şey olduğunu burada belli oluyor dedi.