Ömer Dikici Kaymakamla olan davasını kazandı.

Ömer Dikici Kaymakamla olan davasını kazandı.
Eski İl genel meclis üyesi Ömer Dikici, Kaymakam’ın açtığı davayı kazandı. Şimdi kendisi tazminat davası açtı.
AK Parti’nin Başyayla eski il genel meclis üyesi Ömer Dikici geçtiğimiz sene meclis toplantısında Kaymakam vekili ile arasında bir tartışma yaşanmıştı. Kendisine dava açan Kaymakam vekili B.T. davayı kaybetti.
 
Mahkemeden beraat eden Ömer Dikici, şimdi de Kaymakam vekili B.T.’ye tazminat davası açtı.
 
Eski İl Genel Meclis üyesi Ömer Dikici haber sitemize yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “2014 ve 2019 yılları arasında Başyayla Ak Parti İl Genel Meclis üyesi iken 11.06.2018 tarihinde Başyayla ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Üzümlü Köyü Söğütlü mahallesinde meydana gelen sel baskınından dolayı Devlet Su işleri Dere ıslah çalışması yapılmasını istemişti.
 
Bu tarihte İlçemizde görev yapan Kaymakam Vekili B. T. den İl Genel Meclis toplantısında söz almak istedim, fakat kendisi bana söz vermek istemeyince ısrar ettim ve konunun önemli olmasından dolayı “Bana söz hakkı vermek zorundasınız" dedim. Buna istinaden kendisi hali hazırda bulunan polisleri çağırarak beni toplantı odasından uzaklaştırdı. O sırada kendisine hitaben "sen Karamandan icazet alıyorsun ilçeyi FETO zihniyeti ile yönetiyorsun" dedim. Bu sözlerimden sonra karşılık olarak oda bana "sen FETO'cüsün" dedi ve polisler beni dışarıya çıkardılar. Akabinde ilçede görevli bulunan Emniyet amiri ve bir polis memurunu yanına çağırarak bana para cezası yazdırtmak istemişti. Bununla beraber gıyabımda ağır hakaret ve bilmem ne çocuğu şeklinde küfürler etmiştir. Ermenek Asliye Ceza Mahkemesinde bu olaydan dolayı dava açılmıştı, hâkim davayı lehime karar beraat ettim.
Bu mahkeme kararından sonra tarafımdan kendisi hakkında tazminat davası açmış bulunmaktayım ve halen dava Ermenek Asli ceza mahkemesinde sürmektedir.
Bu basın açıklamasını yapmamda ki gerekçem, Önümüzde ki günlerde atamasının yapılması muhtemel olan B.T. adlı Kaymakamın ahlak ve terbiyesini kamuoyunun vicdanına sunmaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gibi ahlak yoksunu kişilere görev vermeyeceğine inancım sonsuzdur. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'dan bu kaymakam hakkında gerekli işlemlerin yapmasını rica ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Dedi.