Ölmüş Adama Vergi Borcu

Ölmüş Adama Vergi Borcu
Vergi Dairesi 2002de Ölen Eyüp Akın Adlı vatandaşa vergi borcu çıkardı.
Üzerinde Lokanta işletmeciliği kaydı bulunan Eyüp Akın, 5 Mayıs 2002’de vefat etmiş.
 
Ölümünden 8 yıl sonra, Eyüp Akın’ın annesinin ikamet ettiği evine Vergi Dairesi Müdürlüğünden resmi yazı geldi. Eyüp Akın’ın 99-2000 yıllarından kalma birikmiş 300 TL borcu olduğu söylenildi.
Mektupta “Dairemize olan borçlarınızın toplamı, 300 TL olup 7 gün içinde dairemize ödeme yapabileceğiniz gibi, bankalarla veya PTT vasıtası ile ödeyebilirsiniz. Ödemeyi 7 gün içinde yapmadığınız takdirde, hoş olmayan, istenmeyen, dairemizce uygulanmak zorunda olan ilgili hükümler uygulanacaktır. Mal varlığınıza el konulacak ve haciz edilmek suretiyle satış işlemlerine başlanacaktır.”denildi.
 
Ölümünden 8 yıl sonra gelen vergi borcu ile şaşkınlığını gizleyemeyen ailede, abi Yusuf Akın; “Bu kadarı ancak Türkiye’de olur. Kardeşim 8 yıl önce mide kanserinden öldü. Kemikleri çürüdü şimdi üzerine 300 TL vergi borcu geliyor. İhtar mektubu sonrası Nüfus Dairesine gittim. Kardeşimin 8 yıl önce öldüğüne dair ölüm raporu çıkardım. Belgeyi de vergi dairesine götürdüm. Durumu anlattığım halde vergi dairesinde bana, bu paranın ödeneceğini söylediler. Bu nasıl bir anlayış nasıl bir uygulama anlayamıyorum. Babamın da bu parayı ödeyecek durumu yok. Başka bir ülkede böyle bir şey olmaz herhalde. Bu borç sağlığında niye gelmedi de 8 yıl sonra geliyor bizde anlayamadık.”dedi.

haber: Uyanış