Öldürülen kadının maskeli katil zanlısı da kadın çıktı

Öldürülen kadının maskeli katil zanlısı da kadın çıktı
Adana'da yüzü maskeli bir kişi tarafından sokak ortasında kovalanarak pompalı tüfekle öldürülen kadının katil zanlısı kadın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi Yeşilyuva Sokak'ta 13 Ekim 2015 akşamı meydana geldi. Bir kadın yardım çığlıkları atarak sokakta kaçtıktan sonra bir evin bahçesine girdi. Bu sırada arkasından koşan pompalı tüfekli yüzü maskeli siyah giyinimli bir şahıs, kadını evin giriş kapısında pompalı tüfekle vurup kaçtı. Görgü tanıkları hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekiplerinin kurtarmak için müdahale ettiği kadın hayatını kaybetti. Polis, yaptığı çalışmada kadının barlarda konsomatris olarak çalışan Neriman Hügül (27) olduğunu belirledi. Yapılan incelemenin ardından Hügül'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Polis olayın ardından hemen Neriman Hügül'ün kim olduğunu araştırmaya başladı. Yapılan çalışmada Hügül'ün barlarda konsomatris olarak çalıştığı belirlendi. Hügül'ün yine çalıştığı bir barda çıkan kavgada 8 Ağustos 2015 günü Hügül'le arkadaşlık eden İzzet Elmastaş'ın bar çıkışı öldürüldüğünü tespit etti. Polis, bu ölüm olayından Hügül ile aynı mahallede oturan Elmastaş'ın ailesinin Hügül'ü sorumlu tuttuğu, bu nedenle intikam yemini ettiği bilgisine ulaştı.
İZZET'İN ANNE VE KIZ KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis araştırmayı derinleştirdiğinde özellikle İzzet Elmastaş'ın kız kardeşi Leyla E.'nin (28) cinayet nedeniyle kocasını bile evden kovduğu, kardeşinin ölümünden de Neriman Hügül'ü sorumlu tutarak, "Bu kadın kardeşimin ölümüne neden oldu, eninde sonunda cezasını çekecek" dediği öğrenildi. Polis, bu bilgiler doğrultusunda eve gece baskın yaparak anne Kadriye ile kızı Leyla E.'yi gözaltına aldı. Ancak iki zanlı da Hügül'ü öldürmediklerini söyledi. Polis, Hügül'ün öldüğü evin sahibi Zeliha T. ile kızı Nefise T.'yi de olayı bildikleri halde polisten sakladıkları için gözaltına aldı.
POMPALI TÜFEK BULUNDU, BİYOLOJİK DELİL ALINDI
Polis, yapılan çalışma sonunda Neriman Hügül'ün ölümünde kullanılan pompalı tüfeği de buldu. Tüfekten biyolojik delil alındı. Bu arada, Leyla E.'nin evinde bulunan siyah renkli bütün kıyafet ve yüzünü kapatacak başörtü, yazma, eşarp türü eşyalar olay günündeki kıyafetlerle karşılaştırılmak için emniyete getirildi.
ANNE-KIZ NERİMAN HÜGÜL'ÜN EVİNE TAZİYEYE GİTMİŞ
Polis, olaydan sonra cinayetle suçlanan anne ve kızın hemen evlerine yakın olan Neriman Hügül'ün evine giderek yakınlarına taziyede bulunduklarını belirledi. Emniyette sorguları tamamlanan anne Kadriye E. "cinayeti azmettirmek", kızı Leyla E. "tasarlayarak adam öldürme" suçundan, anne Zeliha ve kızı Nefise T. ise "polise olayı gördüğü halde bilgi vermemek" suçundan adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Kadriye ve Leyla E., basın mensuplarına cinayeti kendilerinin işlemediğini söyleyerek, "Biz Neriman'ı çok severdik, onu biz öldürmedik" dedi.