Olağandışı Ziyaret: Dünya Bankası ve IMF Heyetleri Türkiye'ye Geldi

Olağandışı Ziyaret: Dünya Bankası ve IMF Heyetleri Türkiye'ye Geldi
Geçen hafta Dünya Bankası ve IMF heyetleri Türkiye'ye geldi. IMF'nin 12 kişilik ve başkan yardımcısı düzeyindeki heyeti alışılmışın dışında bir ziyaret gerçekleştirdi.

Uygulanan ekonomik program, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yakın gözetimi altında.Ankara'da Dünya Bankası ve IMF'den önemli temaslarda bulunan yüksek düzey ve geniş heyetler var. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Lakshmi Shyam-Sunder ve Türkiye Masası Lideri James Walsh liderliğindeki büyük IMF heyeti, ayrı ayrı ekonomi bürokrasisi ve özel sektör temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi. IMF heyetinin ziyaretinin, tüm üye ülkeler için yıllık rutin olan '4. Madde' ziyareti olduğu belirtildi.

Dünya Bankası heyetinin ‘başkan yardımcısı düzeyinde ve alışılmışın dışında’ olması dikkat çekti. Kalabalık IMF heyeti ise, farklı uzmanlık alanlarından oluşan 12 kişilik bir ekip şeklindeydi.

Dönen Dünya Bankası heyetinden sonra, IMF heyetinin temaslarının bu hafta da devam ettiği ifade ediliyor.

IMF Türkiye Masası lideri James Walsh'in başkanlığındaki heyette, Agustin Roitman, Farid Boumediene ve Jiaxiong Yao da dahil olmak üzere 12 kişi bulunuyor.