OKULLAR TATİL EDİLDİ.

OKULLAR TATİL EDİLDİ.
Karamanın Taşeli Platosunda dün öğleden sonra etkili olan kar yağışı ilçelerde okulları tatil ettirdi.
Edinilen bilgilere göre, Taşeli platosunda yoğun kar yağışı ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkilerken, Başyayla başta olmak üzere Ermenek ve Sarıvelilerde öğrencilerin ve eğitim camiasının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.
 
KAR KALINLIĞI 30 CM’Yİ AŞTI
 
Taşeli’de kar yağışı etkili oluyor. İlçe merkezlerde kar kalınlığı 15 cm’yi bulurken, yüksek kesimlerde bu oran 30 cm’yi aştı.
Öte yandan Kazımkarabekirde şiddetli fırtına yüzünden dün öğleden sonra okullar yarım gün tatil edildi. Fırtınanın şiddetine göre okulların bugünde tatil edilebileceği öğrenildi.
 
Ayrıca Karaman’a 35 km uzaklıkta bulunan Sertavul geçişinde yoğun kar yağışı nedeniyle trafik ulaşımını etkileyen güzergâh üzerinde karla kaplı yollar Karaman Karayolları Ekiplerine bağlı iş makinelerinin çalışmaları ile temizleniyor. Köy Hizmetlerine bağlı araçlarda köy yollarının karla kapanma ihtimaline karşı hazırlıklı bekliyor. Bölge Trafik ekiplerinin de ulaşıma çıkan araç sürücülerini yolda mahsur kalmaları için zincirsiz bırakmadıkları öğrenildi.
 
KARTOPU KÜÇÜKLERİN EĞLENCESİ
 
Bölgede etkili olan kar yağışı ile birlikte tatilden yeni çıkan öğrenciler bir kez daha kar coşkusu yaşıyor. Tatil heyecanını kar coşkusu ile yaşayan çocuklar derslerinden arta kalan zamanlarda günü kartopu oynayarak geçiriyor.