OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Danış Kitapevinin birlikte düzenlemiş oldukları "Okul Öncesi Eğitim Semineri" Piri Reis Kültür Merkezinde yapıldı.
 
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr.Özgül POLAT’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, Şube Müdürleri Abdülkerim ÇÖMÇE, Mahmut ZENGİN Karaman il merkezi köy ve kasabaları ile Ayrancı ve Kazım Karabekir İlçelerinin bütün ilköğretim ve anaokulu müdürleri ile okul öncesi ( kadrolu, sözleşmeli ve ücretli ) öğretmenleri katıldı.
Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN "Değerli Hocamız Yrd. Dç. Dr. Özgül POLAT’ı Karaman’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Okul öncesi eğitim, çocukların sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayıcı, olumlu kişilik temellerinin atıldığı dönemdir. Bu dönem, çocuklarda olumlu kişilik temellerinin atıldığı, çocukların yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven kazandığı sistemli eğitimin temelidir.”dedi.
Yrd. Dç. Dr. Özgül POLAT konuşmasında; Zorunlu eğitime dahil edilme sürecinde hızla ilerleyen okul öncesi eğitim şimdi daha da önem kazanmaktadır. Erken çocukluk eğitimcilerine farklı bir bakış açısı kazandırmak düzenlenen eğitim platformumuzda ele alınan konu; “Öğrenme, Okuma-Yazma Sürecinde Dil Gelişimi, oldu. Konferansı uygulamalı olarak anlatan Özgül POLAT bilgilerini aktarırken katılımcılar hoş vakit geçirdiler.