Öğretmen ve Velilerinden İnciler Kitabı

Öğretmen ve Velilerinden İnciler Kitabı
Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Yönetici, Öğretmen ve Velilerinden İnciler Kitabı

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü İbrahim Dağ, Sınıf Öğretmeni Burhanettin Saygılı ve öğrenci velileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek Sınıf Öğretmeni Burhanettin Saygılı’nın derlediği ve içeresinde velilerin öykülerinin yer aldığı Velilerden İnciler Kitabı’nı tanıttılar.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü İbrahim Dağ, Sınıf Öğretmeni Burhanettin Saygılı ve öğrenci velilerinin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na gerçekleştirdiği ziyarette kitabın içeriğini ilişkin bilgiler verildi.

“Biriktirdiğimiz hikâyeleri siz değerli okuyuculara ulaştırmak istedik”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü İbrahim Dağ, “Yarını düşünmek umuttur. Umutlarını görme arzusu hayaldir” diyerek yola çıktıklarını ifade etti. Dağ, “Elinizdeki bu kitap, düşlerimizi yarınlara taşıma adına umuttu. Biz birlikte kitap okuyan, öğretmen ve velilerden oluşan dostlardık. Biriktirdiğimiz hikâyeleri siz değerli okuyuculara ulaştırmak istedik” diye konuştu.

“Hedefimiz eğitim ve öğretim hayatında bir çığır açmak”

Hedeflerinin eğitim ve öğretim hayatında bir çığır açmak olduğunun altını çizen Okul Müdürü İbrahim Dağ, “Çağrımız bu çığıradır. Beklentimiz, öğretmenler velileri ile anılarını, hayallerini, hikâyelerini kitap haline getirmeleri. Örnek olması için öğretmen ve velilerle bu kitabı yazdık. Öğretmenlerle velilerin bir araya gelerek daha güzel kitaplar yazacağına inanıyoruz. Hedefimize yürürken yorulmak mutluluk vericiydi. Zorluklara teslim olmamak vicdanımızı özgürleştirdi. Kitabın yolcuğunda, güzel insanlarla tanıştık, yeni dostluklar edindik. En büyük zenginliğimiz buydu. Başta siz değerli Müdürümüz olmak üzere kitapta emeği geçen öğretmenlerimize,  öğrenci velilerimizin her birine ayrı ayrı teşekkürler ediyoruz. On sekiz kelebeğin adına saygı ve selamlar sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

“Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miraslardan biri bu kitap olacak”

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu okul yöneticilerini, öğretmenleri ve velileri tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, böyle farklı ve anlamlı bir proje içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Öğrencilere bırakılacak en güzel mirasın bu kitap olacağını vurgulayan Kuntoğlu, “Çocuklarımızın ileriki yıllarda hafızalarında yer edecek, onlara büyüklerinin deneyimlerini aktaracak, bazen yol gösterecek rehberlere ihtiyaç duyduklarında hayata dair sıcacık hikâyeleriyle yol aydınlatacak bir kitap oluşmuş. 18 hikâyenin yazarı da bu süreçte adeta ayrı bir okul talimi görmüş. İyi bir sinerjiyle kaliteli sonuca ulaşmanın örneklerinden bu kitabın oluşmasında emeği geçen başta okul yöneticimiz olmak üzere öğretmenimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Kitabın Yazarları ise şöyle:

1- Mevlüt Kuntoğlu (İl Milli Eğitim Müdürü) 

2- Doç. Dr. İdris Nebi Uysal (KMÜ Edebiyat Fak. Öğretim Üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü) 

3- Arzu Toslak (İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü)

4- İbrahim Dağ (Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü) 

5- Burhanettin Saygılı  (Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Öğretmeni. Velilerden İnciler Kitabının Koordinatörü ve Sorumlusu) 

6-Abdulkadir Şanlıtürk (Veli) 

7-Emel Can (Veli) 

8-Enes Erbaş (Veli) 

9-Hasan Hüseyin Topcu (Veli) 

10-Leyla Dalkıran (Veli) 

11-Mehmet Ali Arı (Veli, Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Rehber Öğretmeni)  

12-Meral İncedalcı (Veli) 

13- Meral Emre Özakın (Veli) 

14-Meryem Yaman (Veli)  

15-Nilgün Temurcan (Veli) 

16-Nurgül Yavuz (Veli)

17-Seher Güler (Veli) 

18-Selver Servet Gölge (Veli)