Öğretmen, Doktor, Hemşire! Tüm Maaşlar O Oranda Artacak

Öğretmen, Doktor, Hemşire! Tüm Maaşlar O Oranda Artacak
Doktordan öğretmene, hemşireden avukata kadar milyonlarca memurun maaşı gelecek hafta çarşamba günü zamlanacak.

Haziran ayının son günlerinde farklı meslek gruplarındaki memurların gözü kulağı maaş zamlarına dair yapılacak açıklamalara çevrildi. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve altı aylık enflasyon farkının netlik kazanması sonrasında memur maaş zamlarının belirlenmesi bekleniyor. Bir hafta sonra açıklanacak olan enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak memur maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Memur Maaş Zammı Temmuz 2024

Memur maaş zamları için nihai tablo gelecek hafta çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte netlik kazanacak. Söz konusu enflasyon rakamları için bekleyiş sürerken, memur maaş zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Memur ve memur emeklileri mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yüzde 17,38 zam almaya hak kazanırken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin ediliyor.

2024/06/14/yuzde-35-maas-zammi.jpg

En Düşük Memur Maaşı Kaç TL Olacak?

Ocak ayında milyonlarca memurun maaşına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde en düşük memur maaşı da 33.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında da en düşük memur maaşının zamlanması bekleniyor. Bu çerçevede, temmuzda gerçekleşecek artış neticesinde en düşük memur maaşının kaç TL olacağı merak ediliyor. Memur maaş zammına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağı düşünüldüğü için en düşük memur maaşı da yüzde 20 civarında artabilir. Böylece 33.000 TL civarına çıkan en düşük memur maaşı 40.000 TL seviyesine yaklaşabilir.