Öğretmen Ataması 2024 Son Durum: Sınav Tarihi Belli Oldu

Öğretmen Ataması 2024 Son Durum: Sınav Tarihi Belli Oldu
Öğretmen atamasına dair haziran ayının ortalarında da araştırmalar gerçekleştirirken, Milli Eğitim Bakanlığı sözlü sınav tarihi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Öğretmen adayları güncel atama haberlerine dair gelişmeleri yakından takip ederken, Milli Eğitim Bakanlığı 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezini önceki süreçlerde açıklamıştı. Söz konusu sınav merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmasının ardından mülakat tarihleri merak konusu olurken, sınavda hangi belgelerin gerekli olduğu da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Sözleşmeli Öğretmenlik Sınav Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınavlar 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak. Adaylar sınav giriş belgelerine e-Devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp erişebilirken, tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ilanı sonrasında yapılacak.

ogretmen-alinacak.jpg

Öğretmenlik Sınavı Gerekli Belgeler

Sözleşmeli öğretmenlik sınavı için tarihin netlik kazanmasının ardından gerekli olan belgeler de adaylar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Sözleşmeli öğretmenlik adayları sözlü sınava fotoğraflarının da bulunduğu sınav giriş belgeleri, geçerli kimlik belgeleri ile girebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kurum kimlik kartları, sürücü belgeleri ve benzeri belgeler ise geçerli olmayacak. Sınava girecek adayların fotoğrafların bulunduğu sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmaması halinde ise sınava yapılan binaya alınmayacaklar.