Öğrencilere 10 Bin TL Karne Hediyesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı!

Öğrencilere 10 Bin TL Karne Hediyesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı!
Milli Eğitim Bakanlığı, teşvik amacıyla takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere 10 bin lira ödül verileceğini duyurdu. Peki ödül kampanyasının detayları neler? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) takdir ve teşekkür alan öğrencilere teşvik amacıyla 10 bin lira hediye edecek.

Bu yılın eğitim-öğretim takvimine göre okulların kapanışıyla Kurban Bayramı arasında neredeyse hiçbir zaman farkı olmayacak. MEB, bu durumu göz önünde bulundurarak ödeme düzenlemesinde değişiklik yapacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için belirlenen takvime göre son ders zili 14 Haziran 2024 Cuma günü çalacak ve okullar kapanacak. Bu tarihe yakın bir zamanda Kurban Bayramı tatili başlayacak. Bu kapsamda, öğrencilere karne hediyesi olarak verilecek 10 bin lira, önceden hesaplara yatırılacak.

15100208-728xauto.jpg

ÖDÜL KAMPANYASININ DETAYLARI

2024 Başarı Teşvik Programı müracaatlarına ilişkin ayrıntılar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre sosyal yardım alan ailelerin çocuklarından devlet okullarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ve yükseköğretim öğrencilerine başarı desteği sağlanacak.

Başvurular öğrencilerin okuduğu okul tarafından yapılacak ve öğrencilerin sosyal yardım durumları dikkate alınacak. Başvurular sonrasında dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar destek verilecek. Yükseköğretim öğrencileri ise net asgari ücret düzeyinde destek alacak. 2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesiyle birlikte başarı teşvik ödemeleri de gündeme geldi. Yüzde 60 oranındaki rakamın 10 bin 201 lira olarak hesaplanıyor.