Öğrenciler Bölge Birinciliği İçin Ter Döktü

Öğrenciler Bölge Birinciliği İçin Ter Döktü
Genç Sada; Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Öğrenciler Bölge Birinciliği İçin Ter Döktü

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Sada; Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasının bölge finali Karaman’da yapıldı.
Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen yarışmaya, Karaman Milletvekili Sayın Recep Şeker, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Er, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, İl Müftü Yarımcısı Ali Abay, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Program Kur´an-ı Kerimi tilavetiyle başladı. Açış konuşmasını Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Salık yaptı. 
“Şehrimizin bu köklü tarihi, Mevlana ve Yunus Emre gibi gönül önderleri ile Bekir Sıtkı Erdoğan gibi şairlerimizle taçlanmıştır”
Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Salık’ın ardından programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bilinen en eski tarihi ile M.Ö.8000’li yıllarda yerleşik iskana geçen Karaman’ın 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in yayınladığı fermanı ile adeta Türkçenin başkenti olduğunu ilan ettiğini vurguladı. Kuntoğlu, “Şehrimizin bu köklü tarihi, Mevlana ve Yunus Emre gibi gönül önderleri ile, Bekir Sıtkı Erdoğan gibi şairlerimizle taçlanmıştır. Yeri gelmişken farklı 6 ilden ilimize gelerek yarışmaya katılan misafirlerimizi mayıs ayının ikinci haftasında başlayan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerine de bekliyoruz. Yaklaşık bir hafta süren festival havasındaki çeşitli etkinliklerle sizleri ve ailelerinizi ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
“Kuran bülbülü öğrencilerimizi yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum” 
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün ulvi kitabımızın “Kuranı seslerinizle güzelleştiriniz; çünkü güzel ses Kuran'ın güzelliğini artırır.” Hadisi şerifi doğrultusunda güzelliğinin dinleyenlere daha çok tesiri bakımından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Bölge Finalini gerçekleştiriyoruz. 7 ilden, 10 öğrencimiz kıyasıya yarışacaklar. Bu sebeple hayırlara vesile olacak bu yarışmada Kuran bülbülü öğrencilerimizi yetiştiren başta aileleri olmak üzere öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimizin bu güzelliklerinin yaşayan bir Kuran olan Hz peygamberimizin örnekliğiyle hayat boyu devam etmesini diliyor, tekrar misafirlerimizi ilimizde ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu belirterek sevgi ve muhabbetlerimi sunarım” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasına farklı illerden katılan öğrenciler tüm hünerlerini seçici kurul önünde sergiledi. Seçici Kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda; 
Genç Sada; Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında, Isparta Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Uysal birinci olurken Konya Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Selman Durgut ikinci oldu. Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Küpdilli ise üçüncü oldu.  
Yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.