ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bu yıl 6.sı düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve kurumlar arası proje tabanlı beceri yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
21 Nisan 2011 Perşembe günü saat 15.30’da Nefise Sultan Anadolu Kız Meslek Lisesinde düzenlene ödül törenine Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, Daire Müdürleri, Okul Yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN ; “Gelecek, bilim ve teknikte kendini ispatlamış ulusların olacaktır. Bilim ve teknikteki yapacağımız hızlı hamleler sayesinde gelecek Türk milletinin olacaktır. Geleceğin mirasçısı olan siz gençlerimizin çalışma azmi ve gayreti ile aydınlık yarınlara ulaşacağız. Yaptığınız bu örnek çalışmalar bizi ümitlendiriyor. Hazırladığınız proje ile Ankara’da İlimizi hakkıyla temsil ettiniz. Gelecek yıllarda Türkiye genelinde de dereceye girerek İlimize yeni ödüller kazandıracağınızdan hiç şüphem yok. Bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve okul idaresini tebrik ediyorum.” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, Proje Tabanlı Beceri yarışmasında Turizm alanında “iki kurabiye arasında aşure” projesiyle il ve bölge birinciliği elde eden Nefise Sultan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerini ödüllendirirken, Tasarım ve Uygulama hizmetleri alanında “Kavramlar Dünyası” isimli proje ile il birincisi ve bölge ikincisi olan Ayrancı Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile Bilgi ve İletişim Hizmetleri alanında “Sınavmatik” adlı proje ile il birincisi olan Temizel Ünlü Bilgisayar Anadolu teknik Lisesi öğrencileri, Üretim ve Teknoloji Hizmetleri alanında “Yaşam Merdiveni” adlı proje ile il birincisi olan Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri ve Sağlık Hizmetleri alanında “Akıllı Ateş Ölçer” adlı proje ile il birincisi olan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.
 
Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK törenin ardından dereceye giren projeleri gezerek öğrencilerden ürettikleri projelerle ilgili olarak bilgiler aldı.