ÖĞ-DER ; Bu bir misyonerlik faaliyetidir

ÖĞ-DER ; Bu bir misyonerlik faaliyetidir
40 Bin İngiliz Milli Eğitim Bakanlığında Okullara Ders verecek
Hükümetin alacağı yeni karara tepki doğurdu, ÖĞ-DER Karaman şube başkanı Mehmet Ali Bayrak " Bu Uygulamanın Misyonerlik çalışması olduğunu söyledi.
Mehmet Ali Bayrak Açıklamasının devamında şunları söyledi;  (MEB), ʹʹYabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesiʹʹ ile İngilizce öğretiminde yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. İngiliz öğretmenler getirilmesi, ʹʹEnglish cafeʹʹler açılması, popüler çizgi filmlerin ve programların televizyonlarda altyazılı yayınlanması gündemde. 5 yıl süreli ve yaklaşık 1,5 milyar TLʹye mal olacak projeyle 4 yıl içinde 40 bin İngilizce öğretmeni alınması, derslerde hafta sonu ve yaz tatillerinde yabancı ve Türk İngilizce öğretmenlerinin birlikte çalışması öngörülüyor. 
Bu proje misyonerleri eğitim yuvalarımıza sokmak için geliştirilen projenin bir parçasıdır. Öncelikle Türkiyeʹde görev bekleyen binlerce öğretmen dururken ve kendi içerisinde ihtiyaç karşılama olasılığı varken 40 bin öğretmenin ithal ediliyor olması acizliktir. Bir başka ayrıntı ise Türkiyeʹde eğitim üzerinde ABʹnin ve ABDʹnin bir takım projeleri var. Türkiyeʹde gençlerin manevi değerlerden uzaklaşması için yapılan çalışmalar var. Eğitim kadrosu müspet durum sergilediğinden dolayı istediklerini yaptıramıyorlar. Bu ithal öğretmenlerle bunu gerçekleştirmek istiyorlar. İthal öğretmenler projesini bunun bir parçası olarak görüyoruz. Bu misyonerlik faaliyetidir. English Cafelerde, okul içinde ve dışında, hafta sonu ve yaz tatillerinde kaynaşma ve eğitim adı altında misyonerlik faaliyetine zemin hazırlanmasından ciddi anlamda endişe duyuyoruz. Türkiyeʹdeki insanları manevi değerlerinden uzaklaştıracaklar. Cumhuriyetin ilk yıllarında da böyle bir uygulama yapıldı bunlar o dönemde de çok ciddi görevler yaptılar. Bu projeyle ilk projeyi daha etkin hale getirmeye çalışacaklar. Bizim kuşkumuz misyonerler olarak Türkiyeʹye gelecek ve Türkiyeʹyi Hıristiyanlaştırıp, Ilımlı İslam adına milletimizin maneviyatını zedeleyecekler. Bu projenin gerçekleşmesinin doğuracağı vahim sonuçlar iyi hesap edilmeli, yabancı dil öğrenimi için kökü dışarıda olmayan millî projeler üretilerek hayata geçirilmelidir.