ÖĞRENCİLERE GEZİ DÜZENLENDİ

ÖĞRENCİLERE GEZİ DÜZENLENDİ
85. Yıl İlköğretim Okulundan bir gurup öğrenci, Hayata açılan pencere bir damla su projesi kapsamında su ve kanalizasyon işleri müdürlüğü bünyesindeki tesisleri gezdi
Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bugün, 85. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerine evlerimizde kullanılan suyun üretimden eve gelişine kadar hangi aşamalardan geçtiğini göstermek ve kullanılan atık suyun çevreye zarar vermeden doğaya bırakılması hususunda öğrencileri bilgilendirmek amacı ile bir gezi düzenledi.
 
          Geziye katılan öğrencilere tesisler hakkında bilgiler veren Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emin Ege; “Hayata açılan pencere bir damla su” projesi ile suyun önemini öğrencilere aktarmak ve atık suyun çevreye zararları konusunda bilgi vermek amacıyla bu geziyi düzenlediklerini belirterek, bu projenin örnek olduğunu ve diğer okullardaki öğrencilerin de bu tür gezilerle suyun üretimden atık su halinde doğaya bırakılmasına kadar birçok teknik konuda bilgilendirileceğini söyledi.
 
          Tatlı su üretim tesisi ve merkez su depolarını gözlemleyen öğrenciler, daha sonra katı atık tesisi ve atık su depolama alanını da gezerek tesisleri yerinde inceleme imkanı buldu. Atık su alanında yaşamını sürdüren değişik türden onlarca göçmen kuşu da görme fırsatı bulan öğrenciler, böyle bir gezi düzenlediği için Karaman Belediyesi’ne teşekkür etti.