ÖĞ-DERʹden Öğretmenler Günü ile ilgili Açıklama yaptı.

ÖĞ-DERʹden Öğretmenler Günü ile ilgili Açıklama yaptı.
ÖĞDER Karaman Şube Başkanı Mehmet Ali Bayrak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yaptığı açıklamasında şöyle dedi;
“Ülkemizde her yıl 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde öğretmelerimizle ilgili çeşitli konular ele alınmaktadır. Mesleğin olumlu ve olumsuz konuları hakkında çeşitli kesimler ve siyasiler açıklamalar yapmaktadırlar. Öğretmenlerin maddi ve manevi sıkıntıları sıralanmaktadır. İktidar mensupları öğretmenlerin bütün konularını bildiklerini ve çözüm için imkânlar doğrultusunda ellerinden geleni yapacaklarını vaat ederken, muhalefette bulunanlar ise iktidara gelmeleri halinde öğretmenlerin meselelerini kökten çözeceklerini ilan etmektedirler.
Yıllarca 24 Kasım öğretmenler günü bu anlayışla geçiştirilmekte, ne eğitimin ne de öğretmenlerin meselelerine köklü çözümler üretilmektedir. Talim ve Terbiye bir ülkenin en önemli meselesidir. Bu meselenin en önemli unsurlarından birisi de öğretmenlerdir.
Biz millet olarak İslam medeniyetinin evlatlarıyız. Bu medeniyetin temel esaslarından birisi de “ Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” esasıdır. Bu hafi öğreten öğretmenlerimizin maddi ve manevi durumuna baktığımızda bu saygınlığa sahip olduklarını söylememiz zordur.
Biz ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, “Ben muallim olarak gönderildim” diyen bir peygamberlerin varisleri olarak onun gibi öğretmenlik sanatını icra eden tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutluyoruz. Bütün eğitim camiasına iki cihan saadetleri diliyoruz.
Öğretmenlik mesleği Hz Âdem’den Peygamberimize kadar gelmiş bütün peygamberlerin temel sıfatıdır. Bu bakımdan Öğretmenler peygamberlerin varisleri konumundadırlar. Bu meslek bir sanat ve idealdir. Günümüzde maalesef öğretmenlik gerek toplum tarafından ve gerekse devlet eliyle bir istihdam türü olarak değerlendirilmekte; para kazanılan ve geçim sağlanan bir iş olarak görülmektedir. Bu durum eğitimi sıradanlaştırmış, eğitimi temellerinden sarsmış ve eğitimin niteliğini bozmuştur." dedi.