ÖĞ-DER Karaman Şubesinin 2. Olağan Kongresi Yapıldı

ÖĞ-DER Karaman Şubesinin 2. Olağan Kongresi Yapıldı
ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Karaman Şubesi II. Olağan Kongresini 17 Temmuz 2010 Cumartesi günü gerçekleştirdi.
Şuurlu Öğretmenler Derneği Karaman Şubesinin Seminer Salonunda yapılan kongreye İl genelinde üyeler ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı AKKİRAZ katıldı. Kongre öncesi Genel Başkan AKKİRAZ katılımcılarla yeni oluşacak yönetim konusunda uzun süren bir "İstişare Toplantısı" yaptı.  Toplantıda üyeler ve mevcut yönetim pek çok konu üzerinde görüşlerini belirttiler. Sırasıyla tüm üyelerin söz alarak konuştuğu istişare toplantısında yeni yönetim için teklifler yapıldı.  Genel Başkan İsmail Hakkı AKKİRAZ, istişare toplantısında Üyeleri ve yeni seçilecek yönetimi motive edeci bir konuşma yaptı. Yeni seçilecek yönetimin yapması gerekenlere değinerek, teşkilat modeline uygun çalışmanın önemi üzerinde durdu.
 
Kongrede açılış konuşması yapan Şube Başkan Yardımcısı Mehmet KARAKAŞ; Şubenin çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdikten sonra; içinde bulunduğumuz günümüz şartlarında çocuklarımıza her gün şiddet, ahlaksızlık, geçimsizlik, kişisel gelişim adı altında bencillik öğretilmektedir, Bunu önlemek için eğitim mutlaka hakka dayanmalıdır, dedi. Adı milli olan eğitim sistemimizde çocuklarımız her gün milli kültürümüzden, benliğimizden, medeniyetimizden uzaklaşmaktadırlar. İşte bu yüzden ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına, gelişmesine, gençlerimizin bütün insanlığa örnek nesiller olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan derneğimiz eğitim camiasında apayrı bir yere, farklı bir öneme, hatta hayati bir öneme sahiptir. Çünkü eğitim sistemimiz hakka dayanmıyor. Biz ise ÖĞDER olarak eğitim sistemimizin fikir kavgasına değil mutlaka hakka dayanması gerektiğine inanıyoruz. Önce ahlak ve maneviyat bayrağını en yüksekte tutan bir eğitim sistemini savunuyoruz. Eğitim sistemimiz bir başka adı kaba kültür olan popüler kültürü değil mutlaka hakikati öğretmelidir. Bir ülkenin en önemli meselesi eğitimdir. Çünkü ülkemizdeki tüm hastalıkların, sorunların nedeni olan materyalist felsefeyi öğretim programlarını değiştirerek yerleştirdiler. Eğitim politikalarını değiştirerek nesilleri materyalist felsefeye esir ettiler. Köksüz bir nesil yetiştirdiler.
İstişareler neticesinde başkanlığa M. Ali BAYRAK yeniden teklif edildi. İstişarelerin ardından yapılan seçimlerde M Ali BAYRAK´ ın başkanlığında yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. M. Ali Bayrak, Mehmet Karakaş, Bahtiyar Kayhan, Süleyman Fazıl Uysal, Ali İhsan Açıkel, İsmail Karaman, Hasan Çelik, İlhami Kuru, Nebile Kuru, Hasan Arısoy, İdris Özcan, Hüseyin Bulut, Abit Uçak, İbrahim Çığırgan, Erdal Demir, Hasan Şen, Mustafa Selçuk, Halil Duran.
Denetim Kurulu Üyeliklerine Ahmet Necati Yeniel, Erdal Ünal, Durmuş Ali Karataş, Mehmet Çınar, Muzaffer Çiftçioğlu, Bestami Sefil seçilmişlerdir.
 
Kongrede Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet KARAKAŞ dilek ve temennilerde söz alarak: Çocuklarımıza her gün şiddet, ahlaksızlık, geçimsizlik, kişisel gelişim adı altında bencillik öğretilmektedir, Bunu önlemek için eğitim mutlaka hakka dayanmalıdır dedi ve yeni yönetime seçilen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederek toplantıya son verildi.