ÖĞ-DER Başkanı Mehmet Karakaş'ın Öğretmenler Günü Mesajı

ÖĞ-DER Başkanı Mehmet  Karakaş'ın Öğretmenler Günü Mesajı
ÖĞ-DER Başkanı Mehmet Karakaş,24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili "DUA" ederek bir yazılı basın açıklaması yaptı

Karakaş yaptığı basın açıklamasında:
 Ya Rabbi! Tüm öğretmenlerimizi “Ben muallim olarak gönderildim.” diyen Peygamberimizin (sav) günümüzdeki kurumsal varisi olma şerefine nail eyle! 

Ya Rabbi! Bizleri hicret öncesi peygamberimizin Medine´ye öğretmen olarak gönderdiği Mus´ab b. Umeyr (ra) gibi ilmin mücahidi eyle! 

Ya Rabbi! Eğer bize birgün şehadet nasip olursa; peygamberimizin (a.s) talep üzerine görevlendirdiği, Maune Kuyusu yanında hunharca şehit edilen İslam´ın ilk öğretmen gurubu 70 sahabenin şecaatini (cesaretini) nasip eyle! 

İstanbul´u fetheden Fatih´in hocası Akşemseddin gibi nice Fatihlerin hocaları olabilmeyi nasip eyle! 

Peygamberimiz (a.s) buyuruyor ki; "Sizin en hayırlınız Kur´an-ı öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir ” İşte! Bu inancı ve şuuru bizlere nasip eyle! 

Milli Eğitim Teşkilatımızı “İnsanların hayırlısı insanlar için faydalı olandır” inancı gereği bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve bütün insanlığın saadeti için kurulmuş olan ve birbirine sımsıkı kenetlenmiş olan, Kuranın ifadesiyle BÜNYANÜNMERSUS eyle! 
Bizleri, bugünkü dünya düzeninde yürütülen ifsat ve zulme engel; hidayetli, ferasetli, dirayetli kullarından eyle! 

Biz eğitimcileri, toplumun ıslahı için kurdukları sağlam bir ittifak etrafında birleştir. 
Biz muallimlere; doğumundan ölümüne kadar hayatının bütün safhalarında itikatta, ilimde, akılda, sağlık ve sıhhatte, ruhta, ahlakta, iktisatta, sosyal hayatta, iradede, icatta, üretimde, müspet ve yararlı bir kimse olarak yaşamayı nasip eyle! 

Bizleri “Bismillahirrahmanirrahim” medeniyetinin ve mektebinin müdavimleri eyle! 
“Yaratan Rabbinin adıyla oku. O İnsanı aşılanmış bir yumurtadan yarattı. Oku, insana bilmediklerini belleten, öğreten, kalemle (yazmayı) öğreten Rabbin en büyük kerem sahibidir." Ayetlerine muhatap, “Bismillahirrahmânirrahim” ile başlamayan her iş bereketsizdir, devam etmez ve köksüzdür.” inancının muallimleri olabilmeyi nasip eyle! 

Hassaten en başından en sonuna kadar talim ve terbiye mefhumuna bilhakkın hizmet eylemiş olan tüm öğretmenlerimize merhametinle muamele eyle! Başta tüm şehitlerimiz olmak üzere, hassaten bu yolda şehid düşmüş, canını feda etmiş, vefat etmiş aziz öğretmenlerimize merhamet eyle! Makamlarını âli eyle! Hayatta kalanlarına sağlık ve afiyet ver! 
                   
   El fatiha