O Şehrimiz Tekrar Seçime Gidiyor

O Şehrimiz Tekrar Seçime Gidiyor
İl merkezinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Faruk Demir, CHP'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı olarak 5.049 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4.875 oy aldı.

AK Parti İl Başkanlığı, tüm sandıkların tekrar sayılması ve seçimin iptal edilmesi için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Kurul, AK Parti'nin sunduğu delillere dayanarak oy çoğunluğuyla seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

AK Parti Ardahan Seçim İşleri Başkanı Avukat Mehmet Kurukaya, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ardahan halkının iradesini desteklemek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Kurukaya, sunulan belgelerin tamamının delil olarak sunulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kararımız oy çoğunluğuyla kabul edilerek, seçimin yenilenmesi kararı alınmıştır. Bu karardan anlaşılacağı üzere, itirazlarımız gerekçeli ve hukuka uygun olarak yapılmıştır. İl Seçim Kurulu'na itiraz hakkı açık bırakılarak verilen bu karar, itiraz sürecinin tamamlanmasını beklemektedir."

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar da, kararın kendilerine kısa süre önce bildirildiğini ifade ederek, "Ancak, karşı tarafın İlçe Seçim Kurulu'nun iradesini yok sayarak toplumu manipüle etmeye çalıştığını gördük." şeklinde ifade etti.