Nimet Çubukçu eşinden boşandı

Nimet Çubukçu eşinden boşandı
Eski Milli Eğitim Bakanı Çubukçu eşinden anlaşmalı olarak boşandı.
Vatan Gazetesiʹnden Cahit Yüceʹnin haberine göre: Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu kaptıran Nimet Çubukçuʹnun yuvası da yıkıldı. Dün eşi Birol Çubukçuʹya dava açan Nimet Çubukçu, davayı açtıktan iki saat sonra boşandı. Çubukçu çiftinin anlaşmalı olarak boşandıkları öğrenildi
 
DAVAYI AÇTIKTAN 2 SAAT SONRA BOŞANDI
Avukatı Süleyman Balcı aracılığıyla dün öğle saatlerinde Sarıyer Aile Mahkemesiʹne başvuran Nimet Çubukçu, bir çocuğunun babası Birol Çubukçuʹya boşanma davası açtı. Çubukçu, boşanma davasıyla ilgili gizlilik talebinde bulundu. Talebi jet hızıyla işleme konulan Çubukçu, davasını açtıktan yaklaşık 2 saat sonra gizlice Sarıyer Adliyesiʹne gelerek "gizli" celsede boşandı.
 
Duruşmada Nimet Çubukçu avukatı Süleyman Balcı ile hazır bulunurken Birol Çubukçu da vekili Şevket Cankur ile birlikte katıldı. Mahkeme aynı gün açılan davada Çubukçu çiftini boşandı.
 
Çubukçu çiftinin mal paylaşımıyla ilgili birçok maddeyi içeren protokol yaptıkları öğrenildi. 25 yıllık evli olan Çubukçu çifti 2011/799 esas sayılı dosya üzerinden boşandı. Muhasebecilik yapan Birol Çubukçu ile Nimet Çubukçuʹnun 22 yaşında Çağrı isimli bir çocukları bulunuyor. Çağrı Çubukçu, geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüʹnden mezun oldu.
 
İlk kadın Milli Eğitim Bakanıʹydı
Karamanʹda 2 Mart 1965ʹte dünyaya gelen Çubukçu, 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesiʹnden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonuʹnda ve Çocuk Mahkemeleriʹnde görev yaptı. AKP kurucu üyesi olan Çubukçu, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Partiden İstanbulʹdan milletvekili seçildi, 2 Haziran 2005ʹte 59. Hükümetʹte Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandı. 60. Hükümetʹte yeniden Devlet Bakanı oldu.
 
AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Partiʹden tekrar İstanbul milletvekili seçildi. 03 Mayıs 2009ʹda gerçekleşen kabine değişikliğinde Türkiye Cumhuriyetiʹnin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı oldu. 12 Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen Çubukçu, 61. Hükümette kabine dışında kaldı. Çubukçu Milli Egitim Bakanlığı koltuğunu Ömer Dinçerʹe kaptırdı.