NAR-I AŞK MEVLÂNA İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

NAR-I AŞK MEVLÂNA İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Karaman Belediyesinin özel davetlisi olarak ilimize gelen Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Nar-ı Aşk Mevlâna adlı tiyatro oyunuyla geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.
Vatandaşların salonu tıklım tıklım doldurduğu tiyatro Piri Reis Kültür Merkezi’nde Cumartesi ve Pazar günü iki seans halinde gösterildi. 30 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da sahnelenen ilk oyuna Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve Eşi Hilal Uğurlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Muhammed Celalettin’in nasıl Hz. Mevlâna olduğunu gözyaşları içinde seyreden izleyenler, duygusal anlar yaşadı. Mevlâna Celalettin-i Rumi’nin hocası Şems-i Tebrizi’ye olan bağlılığı ve Şems’in vefat ettiği sırada yaşanan olaylar ilgiyle takip edilirken, semâ ve ışıklı gösteriler de oyuna ayrı bir renk kattı. Gece de küçük çocuklarda unutulmadı. Çocuklar, Karaman Belediyesi’nin organize ettiği faaliyetle hoşça vakit geçirdiler. Aileler tiyatroyu izlerken çocuklar da çizgi film seyredip, palyaçonun onlara hazırladığı gösterileri izlediler.
 
Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, halkın gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederek bu tür etkinliklerin her ay düzenleneceğinin de müjdesini verdi.