MUSTAFA SEKMEN İSRAİLʹDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

MUSTAFA SEKMEN İSRAİLʹDE YAŞADIKLARINI ANLATTI
Mavi marmara gemisine yapılan saldırıdan sağ kurtulan Mustafa Sekmen Saldırıda yaşadıklarını anlattı.
Gazetecilere o anları anlatan Mustafa Sekmen, İsrail askerlerinden zulüm, sıkıntı, işkence, insanlık dışı her türlü muameleyi gördük dedi.
Normal bir insan olarak düşündüğünüzde insan insana bunu yapamaz diyen Sekmen, “ Tuvalet ihtiyacımızı bile karşılamamıza izin vermediler. Ellerimiz arkadan bağlı saatlerce güneşin altında bekledik. Helikopter tepemizde, rüzgar, güneş, gürültü, gemide 24 saat beklettiler. Liman’da da aynı şekilde uzun süre beklettiler. İsrail askerleri gemiye ilk indiklerinde hareket eden her şeye ateş ettiler diye konuştu.
 
 
İsrail askerlerinin yaptığı operasyonda şehitlerimiz ve yaralılarımız vardı diyen Sekmen, “Gemide her dilden, her dinden, her milletten insanlar vardı. Bizi canlı tutan, diri tutanda oydu. Biz giderken düğüne gider gibi gittik. Saldırıdan sonrada diri kaldık. Allahʹın yardımını orada hissettik. Sabah namazı ile saldırı başladı. Biz savunmamızı bedeni güçle yaptık. İsrail askerlerini tahta sopa, demir ile gemiye çıkartmamak için mücadele ettik. Bu bizim en doğal hakkımızdı. Teslim olmamak için direndik. Önce plastik mermilerle, sonra gerçek mermilerle ateş ettiler. Geminin her yeri onlarla doluydu dedi.
Karamanʹa sağ salim döndüğü için hem sevinçliyim hem de üzüntülüyüm diyen Sekmen,” Şehit olan kardeşlerimizin üzüntüsü var, herkesten Allah razı olsun. Orada dualarınızı hissettik diye konuştu.