Mustafa Alanya’dan Kamil Uğurlu’ya cevap geldi.

Mustafa Alanya’dan Kamil Uğurlu’ya cevap geldi.
Geçtiğimiz günlerde Kamil Uğurlu Parti binasında Belediye meclis üyelerini dava açtığını belirterek iddialarını yalanlamıştı.

 Karaman Belediyesi Denetim komisyon başkanı ve meclis üyesi Mustafa Alanya, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’ya öyle bir cevap verdi ki yeni bir tartışmanın da önünü açacağa benziyor.

Belediye Meclis üyesi Mustafa Alanya Denetim komisyonu üyelerinin çok doğru bir iş yaptığını belirterek; “Denetim Komisyonu üyelerimiz Belirli bir eğitim almış ve bunama yaşına gelmemiş müstesna insanlardır.” Dedi.  

Karaman Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Alanya yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu CHP il yönetiminin Denetim Komisyonu Raporuyla ilgili yargıya gitmeleri üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu mecrasından saptırmış ve bazı belediye meclis üyelerini de hedef alır şekilde açıklamalarda bulunmuştur. Hedef gösteren ve suçlayıcı nitelikteki açıklamaların düzeltilmesi zaruret halini almıştır.
Bilindiği gibi 5393 sayılı Belediye Kanununun 25.maddesinde her yıl Belediye Meclisi tarafından iktidar ve muhalefet Meclis Üyelerinden oluşan Denetim Komisyonu oluşturulacağı belirtilmektedir. Denetim Komisyonu üyelerini meclis seçmektedir ve gerek yasada gerek ilgili mevzuatta görevleri tespit edilmiştir.
Denetim Komisyonu da ilgili mevzuat çerçevesinde bir denetim yapmış ve bu doğrultuda bir rapor hazırlayarak Belediye Meclisi’ne sunmuştur. Raporun tanziminde yasalara aykırı hiçbir çalışma ve eylem olmayıp tamamen belgelere dayanan bir rapor düzenlenmiştir. Denetim komisyonu üyelerinin her biri eğitimli belirli bir yaşta ve saygın insanlardır.
Belediye Meclis Başkanının kendisine tevdi edilen Denetim Komisyonu raporunda belirtilen yasa yâda usule uygun olmayan iş ve eylemlerle ilgili olarak ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunması gerekirdi. Belediye Meclis Başkanı olarak Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, suç duyurusunu gerektirecek herhangi bir konu olmadığı şeklinde kanaate vardığından suç duyurusundan imtina etmiştir ve Rapora ilişkin cevabını okuması gerekir iken, okumayıp “cevabı gidin Yazı İşleri Müdürlüğünden alın “diyerek Belediye Meclisini hiçe saymıştır.
Yapmış olduğu açıklamalar ışığında Denetim Komisyonu üyeleri hakkında yapılan açıklamalar gerek Belediye Meclisi ve gerekse Denetim Komisyonunun saygınlığına gölge düşürür nitelikte olup kendileri hakkında dava açacağım diyerek ileriki yıllarda denetim komisyonu üyesi olacak arkadaşların yapacakları incelemelere de ipotek koymaktadır. Açıklamalarına bakılınca, Sayın Başkan Kamil Uğurlu’nun gerek Denetim Komisyonu işlevi hakkında, gerekse Denetim Komisyonu raporunun içeriği hakkında yeterince haberdar olmadığı anlaşılmaktadır. 
Konuşmalarında” kendisi hakkında tazminat davası açtığım ve davayı kazandığım meclis üyesi, “komisyon üyelerini ve CHP yönetimini dolmuşa bindirmiş”  diyerek gerçek olmayan ve bir belediye Başkanına yakışmayacak tarzda bir ifade kullanmıştır. Denetim Komisyonu üyelerimiz Belirli bir eğitim almış ve bunama yaşına gelmemiş müstesna insanlardır. Başkan bu ifadesi ile dolmuşa binmeyecek kadar akıllı ve zeki olan bu meclis üyelerine hakaret etmiştir.  
Açmış olduğu davanın sonuçlanmayıp 19.07.2012 tarihinde duruşması olduğunu bildiği halde, davayı kazandım diyerek, gerçeğe aykırı bir şekilde açıklaması Yargıyı ve saygı değer Mahkeme Heyetini de töhmet altına sokmuştur. Adeta mahkemeyi yönlendirir gibi bir ifade kullanmıştır.
2011(Ağustos ayı) yılında yapmış olduğu basın bildirisinde de Değerli meclis üyesi arkadaşımızın Konya 1.İdare mahkemesinde henüz karara bağlanmayan dosyası hakkında da davayı kaybettiler şeklinde ifade kullanmış ancak 3 ay sonra mahkeme karar vermiştir.)
Kendisinin bu açıklamasına daha geniş ve belgelerle destekli olarak yapılması zorunluluk haline gelen açıklamalar ve her türlü Dava açma hakkım saklı olmak kaydıyla;
Kamuoyuna duyurulur.
    Mustafa ALANYA
         Belediye Meclis Üyesi