MÜMİNE HATUN HANIMLAR LOKALİ AÇILIYOR

MÜMİNE HATUN HANIMLAR LOKALİ AÇILIYOR
İki defa ismi değişen tartışmalı binaya sonunda bi isim konuldu.
Tartışmalı bina sonunda açılıyor. CHP’li Belediye Başkanı Yaşar Evcen zamanında açılarak Uğur Mumcu Kültür sitesi olarak faaliyet gösteren Belediyenin binası, MHP’li Karaman Belediye Başkanı Halil İbrahim Gülcan zamanında Atatürk Kültür Merkezi olarak ismi değiştirilmişti.
 
CHP, H. İbrahim Gülcan zamanında da tepki göstermek istemiş, ama yeni isim ATATÜRK olunca pek ses çıkaramamıştı.
CHP kökenli AKP’li Belediye başkanı Ali Kantürk döneminde ise Binanın ismine hiç dokunulmadı.
Ve tartışmalı binanın ismi Kamil Uğurlu tarafından Hz. Mevlana’nın Annesi olan Mümine Hâtun olarak ismi değiştirildi. Ve beklenen tepki doğal olarak CHP’den geldi.
 
CHP Binanın isminin Mümine Hâtun konulmasını hiç hazmedemedi. CHP’yi esas kızdıran iki olay ise birincisi binanın açılışının 23 Nisan’da yapılması, ikincisi de orada Arapça dersi verilmesi oldu.
 
İddialara göre Kamil Uğurlu’nun binanın ismini değiştirmesinde ısrarcı olmasının sebebi Muhtereme Eşi Hilal Uğurlu’nun istemesi olduğu dedikodular arasında.
 
BİNADA NE HİZMETLER VERECEK?
 
Yaklaşık iki aylık bir çalışma ile yeniden düzenlenen Kültür Sitesi, yeni ve modern bir lokal haline getirildi. Hanımların her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nde ayrıca; kitre bebek yapımı, ebru kursu, halk oyunları, ahşap boyama, bilgisayar, kurdela nakışı, takı tasarımı, kuaför, diksiyon, İngilizce ve Arapça dil eğitimi, örgü, resim, gitar, ney, bağlama, rehberlik, cilt bakımı ve iğne oyası gibi kültürel faaliyetlerde düzenlenecek.
 
23 Nisan Cuma günü saat 12.00 de 1. İstasyon Caddesi’ndeki Eski Kültür Sitesinde gerçekleşecek olan açılış törenine, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve Eşi Hilal Hanım, tüm Karamanları davet etti.