Muhtarların Programı tam bir fiyasko!

Muhtarların Programı tam bir fiyasko!
Muhtarlar Derneği Yönetimi ödül törenini eline yüzüne bulaştırdı.

 Muhtarlar Derneği Karaman Şubesi tarafından her sene düzenlenen ödül töreni bu sene fiyaskoyla sonuçlandı. Otağ Tesislerinde düzenlenen programa ne Vali nede Belediye Başkanı katılmadı.

Bazı Mahallelerin muhtarları karıştırılarak ödüllerin başka muhtara verilmesi tepki toplarken, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’nun Protokol Makamı olan Ziraat Odası Başkanı unvanın üzeri çizilerek Muhtar unvanıyla davet edilmesi tam bir skandal oldu.  Sunucunun eline verilen listeye bakıldığında Mahalle Muhtarları Dernek Yönetimi tarafından yanlış yazıldığı görülürken, Recep Muğlu’ya da bilerek Muhtar yazıldığı öğrenildi.

Kulislerde dolaşan dedikodulara göre Muhtarlar Derneği MHP kesimi tarafından desteklendiği ve Ziraat Odası seçimlerinde MHPʹnin adayı Halit Karadumanʹı yenen Recep Muğluʹya bunun kasıtlı yapıldığı iddia ediliyor. 



MUSTAFA BAYIR HAKLI OLARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Katılımın az olduğu programda Öncelikle Kurum başkanlarına ve Müdürlerine Ödül verilirken, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Baldız’ın ödülünü yine yanlışlık yapılarak İl Genel Meclisi Mustafa Bayır’a verilmesi ve Mustafa Bayır’a "Bekleyin başkanım sizinkini de verelim" denilmesi üzerine Mustafa Bayır haklı olarak tepki gösterdi.

Görüştüğümüz Bazı Muhtarlar "Benim Mahallemin ismi okundu ama Başka bir muhtar çağrıldı, bir çok mahalle bu şekilde gerçekleşti. Dernek Yönetimi ne mahalle biliyorlar nede muhtarlarını" diyerek tepki gösterdiler.
Bazı Muhtar ise bu yaşananları çok büyük bir hata olduğunu belirterek, Ödül töreninde ki bu skandal yanlışlıklar için Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Soytürkʹün bütün kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirttiler.