Muhasebeciler Odasını Yönetmeye Talep Patlaması

Muhasebeciler Odasını Yönetmeye Talep Patlaması
Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçim sürecine girdi. 190 muhasebecinin başkanını seçeceği olağan Genel Kurul muhtemelen Mayıs ayının son haftasında mecburen yapılacak.
 
Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçim sürecine girdi. 190 muhasebecinin başkanını seçeceği olağan Genel Kurul “muhtemelen” Mayıs ayının son haftasında mecburen yapılacak.  
"Muhtemelen" diyorum çünkü mevcut yönetim "resmen" aday olduklarını ilan edemedikleri gibi çok az zaman kalmasına rağmen "seçim tarihi"ni de resmen açıklamadılar. Diğer adaylar her an seçim olacakmış gibi aylardır çalıştıkları halde mevcut yönetim nedense seçimi hafife almaktadır.
Sayın Ali Ankaralı 1 Mart muhasebeciler gününde adaylığını açıkladığı gibi 11 Mayıs günü de aday listesini yerel ve ulusal basına tanıttı. Yerel medyanın konuya çok ciddi yer vermesi Karamanʹda odamızın seçimlerine verilen önemi ve ilgiyi gösterdi. Aday tanıtımı yerel ve ulusal internet sitelerinde ve uydudan bölgesel hatta ulusal yayın yapan KONTV Haberʹde görüntülü sunulması kamuoyunun dikkatini çekti.
Ankaralıʹnın aday listesini tanıttığı gün, Sayın Umut Aydın da adaylığını açıkladı. Sayın İbrahim Ayhan Şancıʹnın ise eski ekibiyle mi, yoksa farklı bir ekip ile mi aday olup "yola devam" diyeceği meslek mensupları arasında merak konusu olmaya devam etmektedir.

ODA SEÇİMLERİNDE YAŞANAN İLKLER

*Muhasebeciler Odasına bu kadar taliplinin olması,
*İlk adaylığın 3 ay öncesinden hem de "Muhasebeciler Günü"nde açıklanması,
*Planlı, projeli yapılan çalışmaların hesabının sorulabilmesi için taahhüt belgesi niteliğindeki "broşürlü seçim çalışması"
*Aday listelerinin odanın toplantı salonunda "kira ödenerek" açıklanması,
*Liste açıklamalarına yerel, bölgesel ve ulusal basının büyük ilgi göstermesi,
*Oda yönetimine yeni gençlerden oluşan dinamik bir kadronun "ürettikleri sloganlarla" talip olmaları,
*Üyelerin sevgi ve sulh içinde; hiç disipline götürülmemesinin amacıyla kurulan "Danışma Meclisi" (OMBUSMAN) tarafından çözülecek olması vb... Oda tarihinde yaşanan "ilk"lerden.
Değişen seçim sistemimizde nispi olarak nasıl bir sonuç çıkar bilinmese de, bu kadar çok adayla seçime gitmek bile bir başarıdır. Çoğulcu katılımı gösteren bu talep fazlalığı odamızın sahipsiz kalmadığı anlamına geldiğinden sevindiricidir.
Meslektaşlar arasında ve kamuoyunda merak uyandıran olay ise Muhasebeciler odasını yönetmeye neden bu kadar talep olduğudur. Önceki dönemde seçime tek başına giden mevcut yönetimin karşısına, bu dönem neden bu kadar aday çıktı?
Görünen bir gerçek var ki; Mevcut başkanın döneminin bittiği kanısına varan ve devamı için vize vermek istemeyen "yaşlı-genç" tüm üyeler odayı temsil etmeye koşmuşlardır.
 
İkram Alkan