MUĞLALI GENÇLER BAŞKAN UĞURLUYU ZİYARET ETTİ

MUĞLALI GENÇLER BAŞKAN UĞURLUYU ZİYARET ETTİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce yürütülen Gençlik Değişim Projesi kapsamında Muğladan Karamana gelen gençler, Belediye Başkanı Kâmil Uğurluyu makamında ziyaret etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz başkanlığında Karaman Belediyesi’ni ziyaret eden Muğlalı gençleri, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ile birlikte Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün karşıladı.
 
Gençlerle tek tek tokalaşan Başkan Uğurlu, bu tür uygulamaların gençlerin geleceğe bakabilmeleri noktasında önem taşıdığını ifade ederek: “Karaman gerçekten çok özel bir yer. Manevi değeri çok büyük bir şahsiyet olan Hz. Mevlâna’nın ailesi Karaman da dinleniyor. Şehrimiz Yunus Emre’nin de memleketidir. Yunus Emre’nin şiirlerinde kullandığı sözler, şu anda Karaman da gündemde olan kelimelerdir. Kur’an-ı Kerim’in bir usül üzerine okunması gerektiğini tespit eden Karabaş Veli Hazretleri’nin türbesi de Karaman’dadır. Hıristiyan kültüründe de önemli bir yere sahip olan Karaman, Hz. İsa’nın havarilerine ev sahipliği yapmıştır. Tarihi geçmişiyle birtakım değerleri sinesinde barındıran ilimizi gezerken lütfen onu hissederek, yaşayarak dolaşın. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, Karaman’dan güzel izlenimlerle ayrılacağınızı umuyorum” dedi.
 
Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, Karaman’ın Türk Dili’nin başkenti olduğuna dikkat çekerek, Karaman sanayisinin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığına vurgu yaptı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ersöz de, Karaman Belediyesi’nin gençlere verdiği destek ve değerden dolayı Başkan Uğurlu’ya teşekkür etti.
 
Ziyaretin sonunda gençler Başkan Uğurlu’ya, Muğla bacalarını gösteren bir resim ve yöresel el örgüsü sunarken, Başkan Uğurlu da misafir gençlere Karaman hatırası hediyeler verdi.  
 
Program kapsamında Karaman’a gelen Muğlalı gençlerin, ilimizde kaldıkları süre boyunca başta Taşkale, Karadağ ve Ermenek olmak üzere ildeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekleri bildirildi.