MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE HEYETİ DANİMARKAYA GİDİYOR

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE HEYETİ DANİMARKAYA GİDİYOR
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje heyeti Danimarkaya gidiyor.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje heyeti Danimarka proje toplantısı öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN’u ziyaret ederek toplantı hakkında bilgi verdiler. 16 Mayıs 2011 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Milli Eğitim Şube Müdürü M.Akif DUMAN; “Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına hazırladığımız ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Engelli Bireyler İçin Sosyal Servisler Üçgeni” adlı projemiz kapsamında Polonya ve Danimarka’dan kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Projemizin hedef kitlesini engelli bireyler, aileleri ve eğiticileri oluşturmaktadır. Polonya’da ilk toplantısı düzenlenen projemizin ikinci toplantısını gerçekleştirmek üzere ise 7 kişilik ekibimiz 20-23 Haziran tarihleri arasında Danimarka’ya gidecektir.” dedi.
 
Proje ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; ”Hepimizin de bildiği gibi dünya nüfusunun yaklaşık %12’sini engelli olarak yaşamlarını sürdüren insanlar oluşturmaktadır. Bu oran Türkiye’de yapılan çalışmaların ortaya çıkardığı sonuca göre % 9 civarındadır. Bu kişiler dünyanın her yerinde içinde yaşadıkları toplumla bütünleşmede çeşitli engellerle karşılaşmaktadır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzün koordinatör olduğu bu proje, engellilerin sosyal etkileşimleri konusunda farklı kültürlerdeki iyi uygulamaların ülkemize ve ilimize transfer edilmesinde büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bu başarılı çalışmada emeği geçen Müdürlüğümüz Projeler Koordinasyon Ekibimizi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.”dedi.