Mitsotakis Ankara'da Erdoğan'la Buluşuyor

Mitsotakis Ankara'da Erdoğan'la Buluşuyor
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için buluştu.

Başbakan Miçotakis ve heyeti Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra karşılamak üzere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diğer yetkililer havalimanında hazır bulundu.

yunan1.jpg

Ortak Medya Bilgilendirme Toplantısı Bekleniyor

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak. İki liderin görüşmesinin ardından birlikte medya bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine uygun olarak Ankara'ya gelen Miçotakis'in ziyaretinde, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin çeşitli yönleri detaylı bir şekilde değerlendirilecek, işbirliğinin ilerletilmesi için potansiyel adımlar ele alınacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişinde bulunulması beklenen ziyaret kapsamında, ilişkilerin resmi zeminini güçlendirecek anlaşmaların imzalanması da planlanıyor.