Mirac Kandiliniz Mübarek Olsun

Mirac Kandiliniz Mübarek Olsun
Bu Akşam Mirac Kandili

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı, Mirac Kandili münasebetiyle birer mesaj yayınladılar. 

İşte yayınlanan o mesajlar:

 
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajı

Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz Mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandiliʹne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Miraç, Yüce Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki ufkudur. Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Hazreti Muhammed (SAV)ʹin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç insanların kurtuluşuna vesile olan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu mübarek bir gecedir.

Miraç Kandilʹinin bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine ve kurtuluşa ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, tüm Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Miraç Kandilʹini tebrik ederim."dedi.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Başkan Uğurlu’nun Miraç Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, yayınladığı Miraç Kandili mesajında; “Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç gecesidir” dedi.

Miracın bir yükseliş olduğunu belirten Belediye Başkanımız Uğurlu, mesajında şunları kaydetti:

“Peygamber Efendimiz (SAV)’in Mescid-i Haram’dan Mescid’i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek gece olan Miraç Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kandiller yüreklerimizin kin ve nefret duygularının temizlenmesi için bir fırsattır. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz.

Tüm İslam Âlemi’nin ve Karamanlı hemşehrilerimin Miraç Kandilini kutlar, memleketimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diler, akâbinde mübarek Ramazan ayına sağ ve selâmet içinde ulaşmayı Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kerim Dereli AK Parti İl Başkanı

İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allahʹa yaklaşma arzusu zirveye ulaşmaktadır.

"Ramazanʹın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayıʹnın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab - ı Hakkʹa ulaştığı Miraç Gecesiʹni idrak ediyoruz. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım.

Bu mübarek gecede Yüce Allahʹa açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hakʹtan niyaz eder, İslam aleminin ve tüm Karaman Halkının Miraç Kandiliʹnin hayırlara vesile olmasını dilerim.”

----------------------------------------------------------------------------------------------
Celalettin Güngörer Ak Parti Merkez İlçe Başkanı

"İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç kandilini bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" .

"Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayıʹnın 27. gecesi Mescid-i Haramʹdan Mescid-i Aksaʹya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı yolculuğu ifade eder. Yeryüzünde yeniden iyiliğin, güzelliğin, adaletin hâkim olabilmesi için Miracı bu yönüyle anlamak zorundayız. Anlamakla kalmayıp bu ilahi prensiplere daha sıkı sarılmak zorundayız. Ve bu değerleri yeniden hâkim kılmak için bütün gücümüzle çalışmak zorundayız. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Peygamber Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım. Cenab-ı Hak bu müstesna gecenin hatırına bizlere, bütün İslam âleminin birlik ve beraberliğini gerçekleştirme gücü versin. Bu gece, barış ve huzur içinde yaşayan bir dünyanın kuruluşu için başlangıç olsun. Hemşerilerimizin ve İslam Âleminin Miraç Kandilini kutluyor, “bütün insanlık için barış ve huzurlar diliyorum.”

---------------------------------------------------------------------------------------------

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk ANKARALI, Miraç Kandili Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.
 
  Ankaralı; Üç aylar insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allahʹa yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığı aydır. Ramazanʹın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayıʹnın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenabı-ı Hakkʹa ulaştığı Miraç Gecesiʹni idrak ediyoruz. Bu yolculuğa benzer manevi bir yolculukla inanan insanların da dua ve ibadetleriyle Allahʹa ve Oʹnun engin rahmetine ulaşmak için kutlu bir yolculuğa çıkmalarını diliyorum. Bu gece hep beraber toplumun birlik ve beraberliği için, ülkemizin huzur ve selameti için dua edelim. Umulur ki Cenabı-ı Hakk, yapılan dua ve niyazlar hürmetine bizi merhametinden mahrum etmez. Düşkünlerin kurtulması, hastaların şifa bulması, huzursuzlukların son bulması için bu gecenin büyük fırsat olduğunu unutmayalım ve bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bu vesile ile tüm halkımızın Miraç kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam Âlemi ve tüm insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum.