Mirac Kandili Mesajları

Mirac Kandili Mesajları
Bu Akşam Mirac Kandili
 
Karamaninsesi.com olarak Bütün İslam Aleminin Mirac Kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahʹtan niyaz ederiz.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
SAADET PARTİSİ M. İLÇE BAŞKANI FATİH KARATAŞIN MESAJI
 
Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(SAV)`in en büyük mucizelerinden biri olan Miraç Kandilini idrak edeceğiz. Miraç, Peygamberimizin Yüce Allah’ın huzuruna vardığı mübarek bir yolculuğun adıdır. Peygamberimiz bu ilahi yükseliş ile en yüce mertebeye ulaşmakla kalmamış, aynı zamanda ruhumuzu arındıracak, yolumuzu aydınlatacak ilahi sırra vakıf olmuştur.
 
            Bu müstesna gecenin hatırına, Cenab-ı Hakk bizlere dünyada akan kan ve gözyaşının durması için mücadele etme gücü versin.  Bu gece, adaletin hakim olduğu, yeni bir dünyanın kuruluşu için başlangıç olsun.
 
            Bu duygu ve düşüncelerle, Karamanlı hemşehrilerimin ve İslam aleminin Miraç Kandilini kutlar, tüm insanlık alemine refah, huzur ve barış getirmesini temenni ederim.
 
TÜRKİYE PARTİSİ İL BAŞKANI ALİ ÖZÇELİK MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
 
“Miraç; Peygamber Efendimizin(s.a.v), yüce Allah’ın sonsuz kudreti  ile önce  Mescid-i Aksaya oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder. Miraç Kandili; inanan insanların da bu yolculuğa benzer manevi bir yolculukla dua ve ibadetleriyle Allah’a ve O’nun engin rahmetine ulaşmak için, kutlu bir yolculuğa çıkma fırsatını sunmaktadır.
Bu vesile ile özel gecede tüm inananların; İyilik ve güzelliğin hâkim olduğu, kin ve nefretin yok olduğu, birlik ve beraberliğin güç bulduğu, mutluluk huzur ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yaşama vesile olması dileğiyle, Tüm Karaman’lı hemşehrilerimin  kutsal Miraç Kandilini tebrik ederim.
 
 
KAİMDER’İN MESAJI
 
8 Temmuz 2010 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece, mukaddes
bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan ve pek çok ilahi lütuf ve ihsanla
dolu Miraç Kandilini idrak edeceğiz.
 
Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız ve mübarek gün ve gecelerin yoğun olarak bulunduğu bu günlerde, Kur’an’ın nüzulünün 1400. yılı olmasını da bir fırsat bilerek Kur’an’la daha çok buluşma hususunda daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Toplumun ve birey olarak kendimizin iç huzura kavuşması, sen ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmek için Kur’an’ı doğru bir şekilde anlamalı, anlatmalı, kendimize rehber edinmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Unutmayalım ki, inanç, ahlak ve maneviyat dünyamızın, barış ve huzur içinde birlikte yaşamamızın vazgeçilmez değerlerine işaret eden bu ilahi buyrukları yaşamak ve yaşatmak, bizlere miracın manevi atmosferini günümüzde de hem fert hem de toplu olarak teneffüs etme imkanı sağlayacaktır.
 
Bunalan ruhlara, manevî hayatın ihmaliyle daralan ve katılaşan kalplere bu gecenin huzur getirmesi dileğiyle Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
 

BAŞKAN UĞURLU: “MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBÂREK OLSUN”

 

 

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada; Miraç Kandili’nin tüm İslam âlemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu kaydetti.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde kandillerin öneminin de arttığını vurgulayan Uğurlu: “Manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki kırgınlıkları bertaraf etmeli, gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve huzur ortamının kurulmasına, kardeşlik duygularımızın güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu mübarek günlerde ve gecelerde el ele verip başta ilimiz olmak üzere tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve Karamanlı hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.