MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRETMENLERE UYARI!

MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRETMENLERE UYARI!
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği "Ders Kitabı Dışında Kullanılacak Eğitim Araçları" konulu yazıyla, öğretmenlere uyarıda bulundu.
Öğrencilere Devlet Tarafından verilen ders kitapları dışında, yardımcı kaynakların ve kitap setlerinin kullanılması öğretim programlarının felsefesine uygun olmayacağından yasaklanmış olmasına rağmen özellikle ilköğretim öğretmenleri tarafından öğrencilere zorla yardımcı kitap aldırılması vatandaşlardan büyük tepki görüyor.
 
Bu konuda Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) ulaşan çok sayıda tepki nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı okulları uyardı. BİMERʹden yapılan açıklamada: Bilindiği gibi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin ders kitapları devletimiz tarafından karşılanmaktadır.  Öğrencilerimizin kitap seti, kaynak kitap vesair herhangi bir materyal almaları yasal değildir. Okullarımız bu konuda Bakanlığımız tarafından uyarılmıştır." denildi.
 
Yazıda, bazı öğretmenlerin ders kitabı dışında yardımcı materyallere başvurdukları ve bu materyalleri öğrencilere zorla aldırdıkları yönünde şikâyetler olduğu dile getirilmektedir. Öğretmenlere, materyal seçerken ders programını desteklemeyen ve velilere maddi yük doğuran araç ve gereçlerden uzak durmaları hatırlatılmaktadır.
 
Yazının bir bölümünde şu ifadeye yer verilmektedir: "... Hazırlanan ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitapları, herhangi bir başka yardımcı bir başka yardımcı materyale ihtiyaç duymayacak şekilde hazırlanmakta ve ücretsiz olarak öğrencilere dağıtımı yapılmaktadır."
 
Sizlerde bu veya benzeri konulardaki şikayet ve isteklerinizi BİMERʹe yazabilirsiniz. Size mutlaka dönülecektir.