Mikrokredi Bayanları İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

Mikrokredi Bayanları İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor
Mikrokredi Karaman Şube yetkilisi Kudret BALDIZ ve yetkili yardımcısı Ümit GEZER haber sitemize Mikrokredinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karaman il temsilcisi Kudret Baldız Mikrokredinin 314 bayan  üyeye sahip olduğunu belirterek bu üyelerinin çoğunluğunu evlerinde kendi işlerini yaptıktan sonra ilerleyen günlerde bayan üyelerini kendi işyerlerini açarak iş sahibi olduğunu belirtti.

Kudret BALDIZ haber sitemize yaptığı açıklamada şunları belirtti:
Mikrokredi 2011 Mayıs ayında Karaman Şubesini açtık bu güne kadar 314 üye ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.Bu üyelerimizin çoğunluğu evlerinde bizim verdiğimiz kredilerle Elişi,Unlu mamulleri ve Takı işleri yoğunluk olmak üzere bir çok alanda kendilerine gelir sağlıyorlar. Ev hanımlarına evlerindeki işlerinden kendilerini alıkoymadan Mikrokredi sayesinde kazanç sağlıyorlar. Hatta Üyelerimizden 4 kişi işlerini ilerleterek Karaman Çarşı Merkezinde iş yeri açarak kendi işlerinin patronu oldular. 

MİKROKREDİYE NASIL ÜYE OLUNUR?

Mikrokredi Karaman Şube yetkili  yardımcısı Ümit GEZER  bayanların Mikrokredi ailesine katılabilmesi için bazı şartların olduğunu söyleyerek bu şartları yerine getiren her bayanın fırsatlardan yaralanabileceğinin altını çizdi.
Bu şartların neler olduğunu açıklayan Ümit GEZER  şunları söyledi ;’’ 18 yaşını geçmiş , iş yapabilecek kabiliyette olan tüm bayanlar Mikrokredinin imkanlarında faydalanabilir. Yalnız bireysel üyelik taleplerini kabul edemiyoruz en az 5 bayanın bir araya gelerek başvuruda bulunması gerekiyor.
5 kişiden oluşan bu gruplara kendi evlerinde Mikrokredi eğitimi veriyoruz . Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan bayanlara 100 tl ile 1000 tl arasında kredi sağlayarak iş sahibi yapıyoruz. Yaptıkları işe göre kredilerini arttırıyoruz. 

Kendilerine kredi imkanı sağladığımız Havva Uygun, Aynur OĞUZYİĞİT ve Songün YAŞAR adlı üyelerimiz Akteke Kent Meydanında ürünlerini satma imakanına sahip oldular.Havva UYGUN takı ve elişi satışı yaparak günlük yaklaşık 150tl para kazandığını belirtti.