MHP ADAY ADAYI DR. ALİ BEKE YAMAÇ

MHP ADAY ADAYI DR. ALİ BEKE YAMAÇ
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Aday Adaylığına Karamanın köklü Ailelerinden Dr. Ali Beke Yamaç Aday adayı olduğunu açıkladı.
Karaman’ın köklü Ailelerinden YAMAÇ Ailesinin bireyi olan ve ülkücü camiada yıllardır hizmet veren Dr. Ali Beke Yamaç, 12 Haziran da ki Milletvekili seçimleri için aday adayı olduğunu basına açıkladı. Yıllarca Karaman bölgesi için aktif bürokrat sıfatında kendine görev akletmiş yediden yetmişe siyaset ayrımı yapmadan bütün hemşerilerize hizmet veren Dr. Ali Beke Yamaş, 1989 Karamanʹın il oluşunda dönemin bürokratları ve vekilleriyle Ankaraʹda lobi oluşturmasına ve bu lobinin devamında Karamanʹa yapılan hizmetlerin takipcisi oldu.
 
Bugün Polis evinde basına verdiği sabah kahvaltısında aday adaylığını açıklayan Dr. Ali Beke Yamaç, Medeniyet tarihimize damga vuran Karaman oğlu Mehmet Beye, Yunus Emre’ye ve hatta Atatürk’e rağmen Karaman hala Konya’nın gölgesi altında kaldığını belirterek, bu önemli sorunun çözülmemesine bir Karaman’nın evladı olarak üzüldüğünü belirtti.
 
Dr. Ali Beke Yamaç sözlerinde Aday olupta seçildiği takdirde Karaman’a yapılacak en iyi hizmetlerin altına imza atacağının sözünü vererek ilk olarak Karaman’ın tanıtımına önem vereceklerini söyleyerek bunun sadece günü birlik duyurular değil hizmete yönelik yatırımlarla ülke gündemine geleceklerini belirtti.
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 12 Haziran’da ki seçimlerde çok güzel sonuçlar alacağını belirten Dr. Ali Beke Yamaç, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ülkesi için gece gündüz Anadolu’nun dört bir tarafını gezdiğini ve halkın sorunlarını yerinde dinlediğini belirtti.
 
İLK ZİYARET KARAMANİNSESİ. COM’A
 
Polis Evindeki  programını bitiren MHP Milletvekili Aday adayı Dr. Ali Beke Yamaç ve MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu daha sonra Karamaninsesi.com’un yeni bürosunu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Karamaninsesi.com İmtiyaz sahibi Hüseyin Ölger’le görüşen Dr. Ali Beke Yamaç haber sitemizi beğenerek takip ettiğini belirtip çalışmalarımızda başarılar diledi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülke bütünlüğüne önem vermesinden dolayı İsmet Hatipoğlu ve Dr. Ali Beke Yamaç’a teşekkür eden haber sitemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger Ülkemiz için hayırlı olan kimlerse onların ülkenin başına gelmesini temenni ettiklerini belirterek seçim süresince çalışmalarında başarılar diledi.
 
DR. ALİ BEKE YAMAÇ KİMDİR? İŞTE HAYATI.!!!
 
Karaman’ın köklü ve geniş ailelerinden olan YAMAÇ ailesinin bir ferdi olarak 10 Kasım 1961 günü 11 kardeşten 6.sı olarak Karaman’da dünyaya geldi. 1972 yılında ilkokul, 1975 yılında ortaokul ve 1978 yılında ise liseyi Karaman’da üstün derece ile bitirdi. 1978 yılında girdim üniversite sınavında Atatürk Üniversite Tıp Fakültesi’ni kazandı. Mecburi hizmeti Erzurum’a çıktığı için iki yıl daha Erzurum’da kaldıktan sonra 1988 yılı Kasım ayında Konya’ya tayin oldu.
 
Konya’da Sağlık Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, İl Müdür Yardımcılığı ve Konya Sağlık İl Müdür vekilliği görevlerini yürüttü.
 
1992 yılında Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı’nda yedek subay olarak askerlik görevini yaptı. Askerlik dönüşü tekrar Konya’da görevine devam etti. Kamu çalışanları Vakfı’nın kurucuları içerisinde yer aldıktan sonra beş buçuk yıl  Konya İl Başkanlığı görevini sürdürdü. Bünyesinde Türkiye Kamu-Sen’in kuruluş çalışmalarını organize ettikten sonra hekimliğine geri döndü. Konya’da kuruculuğunu yaptığı Konya Karaman’lılar Derneğinin halen başkanlık görevini yürütmekte. Yine Konya’da 440 konutluk garanti konut site başkanlığı ve Anamur’da 96 adet yazlık konut projesi olan Karatepe koop. Başkanlığı görevleri devam etmekte olup projeleri tamamlanmış ve kooperatif tasfiye halindedir.
 
Ocağa ilk ayak attığı 1972’den bugüne kadar devamlı ve teşkilatın her kademesinde ve her alanda hizmet etti. Lise döneminde Karaman’da yaşanan siyasi olaylar neticesinde cezaevinde kaldı, ve yargılandığı davadan beraat etti. 2007 yılı milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olarak müracaatta bulundu.
 
Sivas Gemerekli olan diş hekimi Sonay Hanım ile Evli. Hüseyin Kürşad İsminde Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıfta okuyan bir oğlu var.