MGK, Beştepe'de Terörle Mücadele ve Filistin'deki Durumu Ele Alacak

MGK, Beştepe'de Terörle Mücadele ve Filistin'deki Durumu Ele Alacak
MGK, Beştepe'de toplanarak Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve İsrail'in Filistin'deki saldırılarını ele alacak.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yıl üçüncü defa yine yoğun gündemle bir araya gelecek.

Beştepe'de gerçekleştirilecek önemli toplantının ilk gündem maddesi terörle mücadele.

Türkiye'nin amaçı, Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini bu yaz dönemiyle birlikte tamamlamak.

Toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonların üzerinde durulacak. Ayrıca terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgelerde yasa dışı seçim düzenleme girişimleri ve kendini meşrulaştırma çabalarına karşı alınacak önlemler ele alınacak.

Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki güncel durumu kurula aktaracaklar.

İsrail'in Filistin Topraklarındaki Katliamları Ele Alınacak

Milli Güvenlik Kurulu'nda, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği şiddet olayları ele alınacak.

Saldırıların sona erdirilmesi, insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılması ve İsrail'in bölgedeki gerilimi artırma çabalarının engellenmesi için yürütülen diplomatik çabalara ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artması için izlenebilecek stratejiler ele alınacak. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan ve Türkiye'nin de müdahil olduğu soykırım davasıyla ilgili fikir alışverişi yapılacak.

Bölgesel Ve Uluslararası Güvenlik Konuları Da Ele Alınacak

MGK toplantısında Rusya-Ukrayna çatışması, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, İran'daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi diğer bölgesel ve uluslararası meseleler de tartışılacak.