Meydanı Boşaltın Tartışması

Meydanı Boşaltın Tartışması
TÜRK Dil Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kent Meydanı Fuarına davet edilen esnaflar, fuar organizasyon firması ve Belediye Ongun şirketi tarafından sözleşme imzalayarak Karaman’a geldi.

 Çoğunluğu il dışından olmak üzere çok sayıda meslek branşlarında ürünlerini 5–20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kent Meydanında sergilemek ve satış yapabilmek için sözleşme imzalandı. 120 çadırın konuşlandığı Kent meydanında esnaflar da stantlarını kurdu. Tezgâhlarını yöresel ürün ve malzemelerle süsledi.

BURADA KONSER VARMIŞ BOŞALTIN

Sabah saatlerinde Kent meydanına gelen Ongun Şirketi ve Belediye yetkileri, stant sahiplerine “Burada Cuma akşamı konser var. Gösteri var. Acilen boşaltmanız gerekiyor.”deyince esnaf dondu kaldı. Stant sahipleri, kanuni olarak sözleşme yaptıklarını ve katılım bedeli ödeyerek 5-20 Mayıs tarihleri için Kent Meydanında satış yapabileceklerini bunun için tahliye kararına uymadıklarını söyledi. 

ESNAFLAR SÖZLEŞMELELE SAVCILIĞIN YOLUNU TUTTU

Dün öğle saatlerinde Belediye’nin eski lunapark arkası olarak bilinen alana taşınması önerisine stant sahipleri tepki gösterdi. “Ellerimizde sözleşmelerimiz var, böyle saçmalık mı olur” diyen esnafla zabıta arasında gergin anlar da yaşandı. Bir grup esnaf sözleşmelerle birlikte dilekçe yazarak Karaman Adliyesinin yolunu tuttu.


“BAŞKAN NEREDE, KAYSERİ’DE TRENDE”

Öte yandan, ilginç diyaloglar da yaşandı. Tepkili esnafı taşınmaları için uyaran Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Kara’ya “Böyle saçmalık mı olur. Yetkili kişi nerede. Sözleşme yaptık. Başkan nerede” diye sordu. Kara ise; “Başkan Kayseri’de Trende.”dedi. Yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından Zabıta Müdürü Kara, yaptığı telefon görüşmesi sonrası esnafla tekrar bir araya gelerek, bu kez meydanda sadece orta alandaki stantların boşaltılacağını söyledi. Bir grup esnafta bu talebe sıcak bakarken, birçok esnaf, “Türkiye’de çeşitli festival fuarlara gittik. Böyle bir şeyle karşılaşmadık. Geldiğimize geleceğimize pişman olduk” diyerek tepki gösterdi. Kent Meydanı kafe işlemesini alan ve 7 bin TL katılım bedeli ödediğini belirten Muhammet Yaren’de, “Hiçbir yere gitmiyoruz. Bu kadar bedel ödemişim. Zararımı kim karşılar.”dedi.